Že dvajseti dvojni dvojček Luke Dončića, toda brez učinka (VIDEO)

Košarkarji Dallasa, ki nimajo več niti teoretičnih možnosti za končnico, so pokleknili tudi na gostovanju v Sacramentu (100:116).
Fotografija: Luka Dončić je iz igre metal 4:19. FOTO: Sergio Estrada/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je iz igre metal 4:19. FOTO: Sergio Estrada/Reuters

Sacramento – Potem ko so včeraj košarkarji moštva Dallas Mavericks tudi matematično ostali brez možnosti za napredovanje v izločilne boje lige NBA, saj jih na predzadnjem mestu razpredelnice zahodne konference do osmouvrščene zasedbe Los Angeles Clippers loči že 14 zmag, so danes, ko bi lahko igrali povsem brez rezultatskega pritiska, nadaljevali razprodajo točk in ugleda. Tudi z gostovanja v dvorani Golden 1 Center so se namreč vrnili s porazom s 100:116 proti Sacramentu.


Katastrofalni met iz igre


V vrstah poražencev je slovenski čudežni deček Luka Dončić, kot vselej, prispeval opazen delež, tokrat se je kljub katastrofalnemu metu iz igre (4:19) razveselil dvojnega dvojčka, že jubilejnega dvajsetega v krstni sezoni onstran luže (v 67 odigranih dvobojih). V zadnjih 44 obračunih jih je nanizal kar 19, torej skoraj po enega na vsako drugo tekmo. Danes se je v 26 minutah ustavil pri 13 točkah (prosti meti 3:5, za dve 2:9, trojke 2:10), 10 skokih in treh podajah, privoščil si je tudi eno napako.


Že v prvem polčasu 11 točk


Skorajda vse točke je Dončić dosegel že v prvem polčasu, ob izenačenju na 45:45 dobri dve minuti in pol pred odhodom na glavni odmor je bil namreč že pri enajstih (sedem jih je vknjižil v prvi četrtini), nato pa ga je po nizu zgrešenih metov trener Rick Carlisle na začetku tretjega dela potegnil na klop in ga nato na parket vrnil sredi zadnje četrtine, a se mladi Ljubljančan ni znal razigrati. Trinajst doseženih točk je njegov drugi najslabši izkupiček v zadnjih 23 dvobojih. Eno manj je dosegel prejšnji teden proti San Antoniu.


Kar 21 trojk Sacramenta


Kralji iz Sacramenta sicer z zmago na devetem mestu lestvice zahoda ostajajo v igri za končnico, vendar zaostajajo že sedem zmag in imajo do konca le še enajst tekem. Sinoči, ko so zadeli kar 21 trojk, so bili sicer najbolj razpoloženi Buddy Hield z 29 točkami, rezervist Marvin Bagley z 22 točkami in 12 skoki ter Willie Cauley-Stein z 10 točkami in 18 skoki. Pri poražencih, ki so v zadnjih 17 obračunih zmagali le dvakrat in bodo v noči na nedeljo gostovali pri prvaku Golden Statu, je bil najbolj pri metu Justin Jackson (19 točk).

Preberite še:

Komentarji: