Zvezda ni padla, Partizan je (VIDEO)

Košarkarji Krke so se v četrtem kolu regionalne lige ABA dokopali do druge zmage, Partizan je padel z 80:76.
Fotografija: Center Žiga Fifolt se je izkazal z 12 točkami in 6 skoki. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Center Žiga Fifolt se je izkazal z 12 točkami in 6 skoki. FOTO: ABA

Novo mesto – Košarkarji Krke so se v regionalni ligi ABA še drugič zapored pomerili z beograjskim tekmecem. Potem ko so prejšnjič pred Crveno zvezdo na gostovanju pokleknili za 14 točk, so danes vpisali drugo zmago v sezoni, na kolena so namreč z 80:76 odpravili zasedbo Partizana, ki je zdaj prav tako pri polovičnem izkupičku.


19 točk in 8 skokov Lapornika


Potem ko so gostitelji tik pred glavnim odmorom pobegnili za devet točk (40:31), se je Partizan vrnil v tretji četrtini in tehtnico zasukal na svojo stran. Nazadnje je bil izid izenačen pri 72:72, nato so Novomeščani ponovno zagospodarili na parketu. Izstopal je Luka Lapornik z 19 točkami in osmimi skoki, pri gostih pa Vanja Marinković z 22 točkami in petimi podajami.


Zbrano do konca


»Dvoboj je bil pričakovano zahteven. Veseli me, da smo se po padcu v drugem polčasu dovolj zbrali in imeli zadosti moči, da smo obračun spet zasukali v našo smer. Vedeli smo, da se Partizan ne bo predal do zadnjega, a smo tudi mi odigrali zbrano do konca,« se je ugodnega razpleta veselil trener Dolenjcev Simon Petrov.


Razlika v pristopu


»Težek poraz za nas. Enostavno, videti je bilo razliko v pristopu k tekmi. Nasprotnik je zbral 40 skokov, mi 30, kar pove vse. Prevzemam vso odgovornost za poraz. Moštvo ni bilo na enaki ravni kot pred tremi dnevi v Valencii. Očitno je bila to napaka trenerja,« pa je bil samokritičen strokovnjak na beograjski klopi Nenad Čanak.

Preberite še:

Komentarji: