Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angleški navijači bodo spali pri prostitutkah in vohunih

Soba v največji javni hiši v Nemčiji je cenejša kot v hotelih, kjer so cene med EP v nogometu zrasle do neba. Angleže naj bi v Kölnu novačili kitajski vohuni.
Leta 2006 so angleški navijači preplavili ulice Kölna. FOTO: Reuters
Leta 2006 so angleški navijači preplavili ulice Kölna. FOTO: Reuters
13. 5. 2024 | 16:51
13. 5. 2024 | 17:43
1:58

Köln z znamenito katedralo ob Renu je za turiste eno najbolj priljubljenih nemških mest in bo tudi eno najbolj obleganih prizorišč evropskega prvenstva v nogometu. Štadion RheinEnergie bo gostil pet tekem, med njimi tudi med Anglijo in Slovenijo 25. junija.

V mestu pričakujejo prek 100.000 angleških navijačev, velika večina jih ne bo imela vstopnic. Cene namestitev so šle v nebo, prostih sob praktično ni več. Kot je poročal časnik The Sun, so angleški navijači rezervirali vseh 120 sob v Paschi, največji javni hiši v Nemčiji. 

image_alt
Köln vabi Slovence: Najboljše mesto za zgodovinski poraz treh levov

»Hoteli so tako navili cene, da je ceneje spati v bordelu,« je povedal eden od navijačev.

Poleg prijateljic noči naj bi goste v skušnjavo vabili tudi kitajski vohuni. Hotel Pascha z 12 nadstropji in 120 zaposlenimi prostitutkami je namreč leta 2021 za 12 milijonov evrov kupila kitajska bogatašinja Jing Hu in javna skrivnost je, da so v devetem nadstropju nastanjeni kitajski vohuni. Angleški navijači naj bi bili za pretkane agente lahka tarča za novačenje.

Penzijon Pascha se je že odzval na tovrstne zapise in hudomušno objavil, da ponuja poseben popust za vohune. »Angleški gostje so vedno dobrodošli pri nas in naše osebje komaj čaka, da jim ustreže,« so zapisali.

Mnogi angleški navijači bodo v Nemčijo prišli brez vstopnic. FOTO: Andrea Comas/Reuters
Mnogi angleški navijači bodo v Nemčijo prišli brez vstopnic. FOTO: Andrea Comas/Reuters

--

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine