Velika bitka za Manchester gostujočemu Cityju

Nogometaši Manchester Cityja so v 10. kolu angleškega prvenstva slavili gladko zmago.
Fotografija: Tudi drugi gol Manchester Cityja je zabil Erling Haaland (desno). FOTO: Molly Darlington/Reuters
Odpri galerijo
Tudi drugi gol Manchester Cityja je zabil Erling Haaland (desno). FOTO: Molly Darlington/Reuters

Nogometaši Manchester Cityja ostajajo vladarji Manchestra. V 10. kolu angleške lige so v gosteh, na štadionu Old Trafford, prepričljivo s 3:0 premagali mestnega tekmeca Manchester United. Glavno ime tekme je bil vnovič Norvežan Erling Haaland, dosegel je dva gola, prvega iz enajstmetrovke, pri zadetku Phila Fodna pa je bil podajalec.

Haaland je s tem izboljšal še en rekord v angleški ligi, za 20 doseženih golov na gostovanjih je potreboval le 23 tekem. Doslej je bil rekorder Kevin Phillips, ki je do 20 golov prišel na 28 gostovanjih.

City, ki je zadržal dve točki zaostanka za vodilnim Tottenhamom in se točkovno spet izenačil z Arsenalom, je bil boljši v vseh statističnih parametrih. Posest žoge je imel 61-odstotno, sprožil je 21 strelov, od tega deset v okvir vrat, United pa je streljal sedemkrat, le trikrat v okvir vrat.

Gosti so prešli v vodstvo v 26. minuti, ko je Rasmus Hojlund s prekrškom nad Rodrijem zakrivil enajstmetrovko. Do konca bi sicer domače moštvo lahko prišlo do izenačenja, priložnosti za to sta zamudila Bruno Fernandes in Scott McTominay, po njegovem strelu je odlično reagiral vratar Ederson.

V četrti minuti nadaljevanja je Haaland izkoristil odlično podajo Bernarda Silve in z glavo zatresel mrežo, do konca tekme pa nato po strelu Rodrija in obrambi vratarja Andreja Onanaja nesebično asistiral Fodnu za končni rezultat.

Mohamed Salah je potrdil zmago Liverpoola. FOTO: Scott Heppell/Reuters
Mohamed Salah je potrdil zmago Liverpoola. FOTO: Scott Heppell/Reuters

V nedeljskih dvobojih sta od moštev z vrha lestvice zabeležila tudi Liverpool in Aston Villa, ki sta tako obdržala isti zaostanek za vodilnimi tremi moštvi. Liverpool je proti Nottingham Forestu večji del posla opravil že v prvem polčasu, ko sta v polno zadela Diogo Jota in Darwin Nunez, v drugem je končni rezultat 3:0 postavil Mohamed Salah.

Tudi Aston Villa je pred svojimi navijači dosegla tri gole, s 3:1 je bila boljša od Lutona. Vroči Ollie Watkins tokrat ni dosegel gola, sta se pa med strelce vpisala John McGinn in v zadnjem času prav tako strelsko zelo razpoloženi Moussa Diaby, Tom Lockyer pa je zatresel mrežo svojega vratarja. Avtogol so dosegli tudi domači, pripisali so ga vratarju Emilianu Martinezu, a to se je zgodilo v 83. minuti, ko je bil zmagovalec že znan.

Eddie Nketiah je dosegel tri gole za Arsenal. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Eddie Nketiah je dosegel tri gole za Arsenal. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Arsenal je v soboto zabeležil sedmo zmago in ostal v stiku z vodilnim Tottenhamom. Na domačem igrišču je napolnil mrežo zadnjeuvrščenega Sheffield Uniteda, zmagal je s 5:0. Junak tekme je bil angleški reprezentant Eddie Nketiah, ki je po 58 minutah tekme dosegel hat-trick.

Preostala dva gola sta pozneje prispevala Fabio Vieira z enajstmetrovke ter Takehiro Tomijasu. Arsenal za Tottenhamom, ki je bil v 10. kolu uspešen že v petek, zaostaja dve točki.

Preberite še:

Komentarji: