Arsenal se je maščeval mestnemu tekmecu in se vrnil na vrh

Topničarji so s 3:0 premagali Brentford in so spet vodilni v premier league. Prva zmaga Evertona, tri tekme prestaili zaradi smrti kraljice.
Fotografija: Fabio Vieira je dosegel tretji gol za Arsenal. FOTO: David Klein/ Reuters
Odpri galerijo
Fabio Vieira je dosegel tretji gol za Arsenal. FOTO: David Klein/ Reuters

Nogometaši londonskega Arsenala so se po novi dominantni predstavi spet vrnili na sam vrh angleške nogometne lige. V osmem krogu so v gosteh premagali Brentford s 3:0, zabeležili šesto zmago na sedmi tekmi in za točko prehiteli Manchester City, ki je svoje delo uspešno opravil že v soboto.

Londončani so nastopili oslabljeni, manjkali so Martin Odegaard, Oleksander Zinčenko in še nekateri, kar je omogočilo vstop v igro 15-letnemu Ethanu Nwaneriju (15 let in 181 dni), ki je postal najmlajši nogometaš z nastopom v premier ligi. Odsotnost nekaterih igralcev pa se ni poznala, saj je bila ekipa Mikela Artete precej boljši tekmec in se je Brentfordu oddolžila za lanski poraz na njegovem igrišču (0:2).

Everton je prišel do prve zmage. FOTO: Craig Brough/Reuters
Everton je prišel do prve zmage. FOTO: Craig Brough/Reuters

Gosti, ki so prvo veliko priložnost prek Gabriela Martinellija zapravili že v drugi minuti, so povedli v 17. minuti, ko je po kotu v polno zadel branilec William Saliba. Enajst minut pozneje se je med strelce vpisal Dabriel Jesus, ki je na svoji sedmi tekmi za Arsenal po prestopu iz Manchester Cityja dosegel še četrti gol, končni izid pa je na svojem debiju v angleški ligi na začetku drugega polčasa postavil Portugalec Fabio Vieira.

Prvo zmago v prvenstvu je na drugi in na zadnji tekmi zabeležil Everton. V dvoboju ekip, ki sta bili na repu prvenstvene razpredelnice je z 1:0 premagal West Ham, edini gol je v 53. minuti dosegel Neal Maupay.

Tekme med Brightonom in Crystal Palaceom, Chelseajem in Liverpoolom ter Manchester Unitedom in Leedsom so zaradi smrti kraljice Elizabete II prestavili.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: