Arsenalu se še šesto sezono zapored izmika liga prvakov

Nogometaši Newcastla so v 37. krogu presenetljivo premagali Arsenal z 2:0. Tottenhamu v zadnjem krogu zadostuje le točka.
Fotografija: Na St. James Parku v Newcastlu je Arsenal najbrž utrpel usoden poraz v bitki za ligo prvakov. FOTO: Scott Heppell/Reuters
Odpri galerijo
Na St. James Parku v Newcastlu je Arsenal najbrž utrpel usoden poraz v bitki za ligo prvakov. FOTO: Scott Heppell/Reuters

Nogometaši Newcastla so v 37. krogu presenetljivo premagali Arsenal z 2:0, kar pomeni, da se Londončanom izmika preboj v ligo prvakov.

Na tekmi v Newcastlu je najprej v drugem polčasu Ben White dosegel avtogol, končni izid pa je postavil Bruno Guimaraes. To pomeni, da je Arsenal vse bližje temu, da se še šesto sezono zapovrstjo ne prebije v ligo prvakov.

Arsenal je ostal peti z dvema točkama zaostanka za Tottenhamom, ki v zadnjem krogu potrebuje le točko na gostovanju proti bodočemu drugoligašu Norwichu, da tudi ostane na četrtem mestu.

Poraz Londončanov pa je poskrbel tudi za to, da je trenutno tretjeuvrščeni Chelsea že zagotovo v ligi prvakov v prihodnji sezoni.

V 37. krogu bosta sicer v torek tekmo igrala še Southampton in drugouvrščeni Liverpool, ki se z zmago lahko vodilnemu Manchester Cityju približa na točko.

V zadnjem krogu bo City gostil Aston Villo, Liverpool pa Wolverhampton.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: