Josip Iličić videl novo zmago Atalante, Manchester City zmlel prvake

Večer v Španiji je zaznamoval mestni derbi v Madridu.
Fotografija: Napolijev branilec Kalidou Koulibaly in Atalantin napadalec Duvan Zapata v eni od akcij. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Napolijev branilec Kalidou Koulibaly in Atalantin napadalec Duvan Zapata v eni od akcij. FOTO: Miguel Medina/AFP

Današnji večer na nogometnih zelenicah sta odprla Atalanta in Napoli. Eden od derbijev večera prinaša zanimiv dvoboj, ki pa ga vnovič ni začel slovenski reprezentant Josip Iličić. Domači trener Gianpiero Gasperini je poslal v ogenj trojico (4-3-1-2) Gomez-Pašalić-Zapata.

Atalanta si je zagotovila nov komplet treh točk in matirala tudi Napoli, naredila je nov velik korak proti ligi prvakov 2020/21 in predstavlja pravo stalnico zadnjih let v italijanskem nogometu. Ob dejstvu, da čaka črno-modre tudi avgustovski nastop v četrtfinalu lige prvakov 2019/20, so torej Josip Iličić in soigralci med najvidnejšimi ekipami celotne Evrope. Iličić je resda vnovič obsedel na klopi za rezerve, četudi je Gasperini opravil pet menjav. Bomo videli, kaj to pomeni za slovenskega legionarja.


Serie A kmalu z navijači na četrtini tribun?


Predsednik italijanske nogometne zveze Gabriele Gravina je razglasil, da se dogovarjajo o odprtju navijaških tribun za tekme serie A. V Italiji nameravajo kljub pandemiji napolniti 25 % tribun, vendar odstotek ni dokončno določen. »Proces bomo lahko začeli, ko nam bodo dali priložnost, da spustimo navijače nazaj na štadione,« je povedal. V Italiji so do sedaj zabeležili skoraj 241 tisoč okužb s koronavirusom, vendar pa so zahodni sosedi že na seznamu epidemiološko varnih držav. U. G.



 

Dugarry napadel Griezmanna in Messija, a se že opravičil


Nekdanji nogometaš Barcelone Christophe Dugarry je javnost šokiral z nenavadnim napadom na Lionela Messija in Antoineja Griezmanna. Slednji se vedno pogosteje znajde v medijih zaradi pomanjkanja igre, prav tako pa je pod vprašajem odnos obeh igralcev. To je očitno zbudilo pozornost Dugarryja, ki je kritiziral Francozovo igro. »Česa se boji?« je napadel Griezmana. »Igralca, ki je visok 1,5 metra in je na pol avtističen?« s čimer je imel v mislih Messija. Nadaljeval je, da si mora Griezmann primazati zaušnico, saj igra prestrašeno in naj se o problemu pogovoriti z Argentincem. Kasneje se je za neprimerne oznake opravičil in pojasnil, da se ni želel norčevati iz ljudi z avtizmom. U. G.

Nogometaši Getafeja (na fotografiji) so pogosto trd oreh za Realove ase. FOTO: Javier Soriano/AFP
Nogometaši Getafeja (na fotografiji) so pogosto trd oreh za Realove ase. FOTO: Javier Soriano/AFP




Manchester City v derbiju zmlel prvake, Arnold bi bil kapetan


Škoda, da je angleško nogometno že odločeno in si je Liverpool že priigral naslov prvaka. Kljub temu nogometaši Manchester Cityja in Liverpoola igrajo privlačno, prvi gol pa je zabil domači as Kevin de Bruyne z enajstmetrovke. Tudi v nadaljevanju derbija je bilo podobno, goli so deževali le na polovici igrišča, ki jo je branil Liverpool. Toda končna zmaga s 4:0 seveda prav v ničemer ne spreminja razmerja moči na vrhu te sezone angleške premier league.

Trenerja Jürgen Klopp in Pep Guardiola sta se prisrčno pozdravila kljub neenakovrednem končnem izidu derbija 4:0. FOTO: Peter Powell/Reuters
Trenerja Jürgen Klopp in Pep Guardiola sta se prisrčno pozdravila kljub neenakovrednem končnem izidu derbija 4:0. FOTO: Peter Powell/Reuters


Trent Alexander-Arnold je pri 21 letih osvojil angleško prvenstvo in ligo prvakov, zasluge za njegov uspeh pa sam pripisuje tudi pomoči Jordana Hendersona. »Pomagal mi je, da me ni bilo strah narediti napake in da se nisem počutil manj talentiranega od ostalih igralcev,« je o svojem kapetanu spregovoril branilec. »Po tem nisem preveč razmišljal in sem prosil za žogo, sprejel večja tveganja in tako postal boljši igralec,« je povedal Anglež, ki je za Liverpool zbral že 127 nastopov in zabil 7 golov. Pravi, da je naloga kapetana, da ekipo izvleče iz težkih časov in motivira soigralce. Tudi sam si želi postati kapetan Liverpoola v prihodnje in priznava, da bo razočaran, če mu to v karieri ne bo uspelo. U. G.


Preberite še:

Komentarji: