Barceloni 300 milijonov evrov manj za plače

Real Madrid bo imel največji proračun, čeprav se je tudi njegov seštevek znižal s 641 milijonov evrov na 468,5 milijona.
Fotografija: Tudi Lionel Messi in njegovi soigralci pri Barceloni bodo občutili posledice gospodarske krize. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Tudi Lionel Messi in njegovi soigralci pri Barceloni bodo občutili posledice gospodarske krize. FOTO: Albert Gea/Reuters

Barcelona – Vodstvo španskega nogometnega prvenstva je določilo omejitev plač, tako imenovani »salary cap«, za vse klube v prvi in drugi državni ligi. Barcelona bo imela po novem za plače igralcev na voljo skoraj 300 milijonov evrov manj kot v prejšnji sezoni.

Pandemija novega koronavirusa je imela veliki gospodarski učinek na najboljše španske klube, med katerimi je najbolj prizadeta prav zasedba iz Barcelone. Zgornja meja plač katalonskega ponosa za sezono 2020/21 bo postavljena pri znesku 382,7 milijona evrov, kar je manj kot 671,4 milijona evrov v prejšnjem mandatu, ko so imeli najvišjo postavljeno zgornjo mejo plač v DP.
Real Madrid bo imel največji proračun v tej sezoni, čeprav se je tudi njegov seštevek za plače znižal s 641 milijonov na 468,5 milijona evrov. Proračun Atletica iz Madrida, za katerega igra slovenski vratar Jan Oblak, se je znižal za 131,8 milijona evrov – na 252,7 milijona evrov.

Dvajset prvoligaških klubov bo lahko za plače porabilo skupaj 2,33 milijarde evrov, kar predstavlja upad v višini 610 milijonov evrov. Omejitev plač za igralce in trenerje so vzpostavili, da bi 42 moštvom v prvih dveh ligah zagotovili večjo finančno stabilnost.

Preberite še:

Komentarji: