Bavarci se veselijo, talisman je tik pred povratkom

Nemški nogometni vratar Manuel Neuer se je vrnil na treninge Bayerna po zlomu noge, že naslednji teden bi lahko prvič igral tudi na tekmi.
Fotografija: Manuel Neuer je poglavar Bayernove obrambe, ki z njim v vratih vedno deluje mnogo bolj trdno. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters
Odpri galerijo
Manuel Neuer je poglavar Bayernove obrambe, ki z njim v vratih vedno deluje mnogo bolj trdno. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters

Za privržence Bayerna iz Munchna se nogometni vikend ne bi mogel začeti bolje. Ne le, da se vrača bundesliga, Bayern danes (18.30) gostuje v Mainzu, na treninge se je po dolgi odsotnosti zaradi zloma noge vrnil vratar Manuel Neuer.

»Evforični smo, ker se je Manuel vrnil na treninge, a ne smemo izgubiti glave. Je zelo samozavesten, počuti se dobro, a ne bomo tvegali, najprej ga čaka še nekaj treningov. Proti Mainzu in Galatasarayju zagotovo še ne bo igral, potem pa bomo videli,« pravi trener Thomas Tuchel. Neuer je manjkal skoraj leto dni, poškodoval se je na smučanju po izpadu nemške reprezentance na SP v Katarju. 

Manuel Neuer po operaciji. FOTO: Instagram
Manuel Neuer po operaciji. FOTO: Instagram

V vratih bo vsaj še dve tekmi Sven Ulreich, ki je sicer solidno zamenjal svetovnega prvaka iz leta 2014, a je Neuer tudi pri 37 letih vendarle vratar precej višjega kova kot Ulreich. Če v naslednjih dneh ne bo prišlo do zapletov, se bo Neuer med vratnici bržkone vrnil 28. oktobra proti Darmstadu. 

Preberite še:

Komentarji: