Cristiano Ronaldo s četrt milijarde evrov znova na vrhu

Lani najbolje plačani nogometaš na svetu Kylian Mbappe je na letošnji Forbesovi lestvici debelo zaostal za neprekosljivim Portugalcem.
Fotografija: Selitev iz Evrope se je sveti nogometni trojici Cristianu Ronaldu (desno), Lionelu Messiju (v sredini) in Neymarju debelo izplačala. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters Reuters
Odpri galerijo
Selitev iz Evrope se je sveti nogometni trojici Cristianu Ronaldu (desno), Lionelu Messiju (v sredini) in Neymarju debelo izplačala. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters Reuters

Zadnja lestvica najbolje plačanih nogometašev na svetu je na vrh vrnila vrsto let nedotakljiv trojček Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar. Portugalec, ki je pozimi odšel v Savdsko Arabijo in zadel loterijski jackpot, bo po oceni Forbesa letos zaslužil 247 milijonov evrov, od tega mu bo le pogodba s klubom Al-Nassr navrgla 190 milijonov €. Lanski zaslužkar leta Kylian Mbappe se je uvrstil za sveto trojico, ki je letos zapustila Evropo. Francoz bo bogatejši »le« za 105 milijonov €.

Tudi Messijev zaslužek je neprimerljiv s Portugalčevim, saj mu na bančni račun sedlo 128 milijonov €, Brazilcu pa 106 milijonov €. Peterico najbogatejših zaokrožuje še tretji kapitalec arabskih Šejkov Karim Benzema z okroglih 100 milijonov €.

Lanski prvak med zaslužkarji Kylian Mbappe je zdrsnil na četrto mesto. FOTO: John Thys/AFP
Lanski prvak med zaslužkarji Kylian Mbappe je zdrsnil na četrto mesto. FOTO: John Thys/AFP

»Drugo ligo« zaslužkarjev nadaljujejo šestouvrščeni norveški bombarder Erling Haaland, ki bo zaslužil 55 milijonov €, sledi mu Liverpoolov Egipčan Mohamed Salah z 52 milijoni €, z 49 milijoni € pa se bo zadovoljil Senegalec Sadio Mane. Deseterico zaključujeta Belgijec Kevin De Bruyne, ki bo bogatejši za 37 milijonov €, tri manj, 34, pa jih bo pri Bayernu zaslužil Harry Kane.

Preberite še:

Komentarji: