Berlin znova nogometno pomemben

Bayern po treh zmagah le remiziral, Leipzig prvič do treh točk.
Fotografija: Tudi Surinamci znajo igrati nogomet, Sheraldo Becker (v sredini) je za berlinski Union dvakrat zadel proti Schalkeju. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Tudi Surinamci znajo igrati nogomet, Sheraldo Becker (v sredini) je za berlinski Union dvakrat zadel proti Schalkeju. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Nogometaši Bayerna in Borussie iz Mönchengladbacha so se na osrednji tekmi 4. kroga nemškega prvenstva v bavarski prestolnici razšli z neodločenim izidom 1:1. Prvo zmago v sezoni 2022/23 je dosegel Leipzig, ki je na Red Bull Areni ugnal Wolfsburg z 2:0, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je za gostitelje igral do 64. minute. Bavarska zasedba je po zanesljivih uvodnih zmagah proti Eintrachtu s 6:1, Wolfsburgu z 2:0 in Bochumu s 7:0 danes v svojem hramu osvojila le točko proti trdoživemu tekmecu iz Mönchengladbacha. Gostujoča ekipa je povedla v 43. minuti, ko je zadel Francoz Marcus Thuram. Večji del drugega polčasa je uspešno branila svojo prednost, po številnih zapravljenih priložnosti pa je za Bavarce izenačujoči gol v 83. minuti dosegel Leroy Sane.

Bayernov spodrsljaj je izkoristil berlinski Union. Po štirih krogih sta obe ekipi zbrali po deset točk, bavarska ekipa pa je na prvem mestu zaradi boljše razlike v golih. Zasedba iz nemške prestolnice je danes v Gelsenkirchnu visoko zmagala s 6:1. Po dvakrat sta zadela Surinamec Sheraldo Becker in Sven Michel, po enkrat pa Norvežan Morten Thorsby in Janik Haberer. Za povratnika v bundesligo je edini gol dosegel Marius Bulter z 11-metrovke. Prvo zmago v tej sezoni so dosegli nogometaši iz Leipziga. Po neodločenih izidih s Stuttgartom in Kölnom ter porazu proti berlinskemu Unionu so na domačem igrišču na kolena položili tekmece iz Wolfsburga. Oba gola je dosegel Francoz Christopher Nkunku, prvega v peti minuti z 11-metrovke, drugega pa v 90. minuti. Kampl je za gostitelje igral do 64. minute, ko ga je zamenjal Malijec Amadou Haidara.

Do prve zmage v tej sezoni so prišli tudi lekarnarji iz Leverkusna, ki so v Mainzu zmagali s 3:0. Gosti so temelje za zmago postavili med 29. in 41. minuto, ko je dva gola dosegel Nizozemec Jeremie Frimpong, enega pa Argentinec Exequiel Palacios. Hoffenheim je z golom Dennisa Geigerja v 39. minuti premagal Augsburg z 1:0, Borussia iz Dortmunda pa je z identičnim izidom v Berlinu ukanila Hertho. Edini zadetek je v 32. minuti dosegel Francoz Anthony Modeste.

Izidi, 4. kroga

petek:

Freiburg : Bochum 1:0 (0:0)

sobota:

Hertha Berlin : Borussia Dortmund 0:1 (0:1)

Hoffenheim : Augsburg 1:0 (1:0)

Mainz : Bayer Leverkusen 0:3 (0:3)

Leipzig : Wolfsburg 2:0 (1:0)

Schalke : Union Berlin 1:6 (1:3)

Bayern : Borussia Mönchengladbach 1:1 (0:1)

nedelja:

15.30 Köln - Stuttgart

17.30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: