Branko Ilić kot nekoč: Olimpija, Domžale, Olimpija, Domžale

Bivši nogometni reprezentant se je vrnil z Danske in bo kariero nadaljeval v 1. SNL.
Fotografija: Branko Ilić se je od Olimpije poslovil pozimi, po vmesni postaji na Danskem pa bo kariero nadaljeval pri Domžalah. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Branko Ilić se je od Olimpije poslovil pozimi, po vmesni postaji na Danskem pa bo kariero nadaljeval pri Domžalah. FOTO: Leon Vidic/Delo

Minulo sezono je Branko Ilić začel pri Olimpiji, končal na Danskem pri moštvu Vejle, v novi pa bo kariero podaljšal v dresu Domžal. Nekdanji slovenski nogometni reprezentant, ki sicer živi v Radomljah, je z Domžalami sklenil enoletno pogodbo.

Ilić je za Domžalčane igral že v šampionski sezoni 2006/07, potem ko je prišel iz razpadle Olimpije. Iz Domžal je 36-letni štoper prestopil v španski Betis, potem pa je še igral za Moskvo in Lokomotiv iz Moskva, ciprski Anorthosis, izraelski Hapoel Tel Aviv, srbski Partizan, kazahstansko Astano in japonsko Urawo.

»Z Brankom smo bili v stikih že pozimi, a finančno nismo mogli konkurirati ponudbi iz Danske. Zdaj se je položaj spremenil, Branko si je zaželel vrniti domov in izjemno veseli smo, da bo bogato športno zgodbo ponovno pisal v rumenem dresu,« je bil vesel Ilićeve vrnitve športni direktor Matej Oražem.

»Od mojega zadnjega nastopa za klub je sicer minilo že nekaj časa, vendar sem vsa leta spremljal ekipo, zato vem, kaj se tukaj dogaja in kako kakovostno delo opravljajo. Prepričan sem, da lahko s svojimi izkušnjami doprinesem veliko nogometnega znanja,« pa je dodal 36-letni srednji branilec.

Komentarji: