Ljubljanska rivala ulovila Koper, Nukić odločil z mojstrovino

Olimpija je po preobratu ugnala Domžale in v 10. kolu točkovno ujela Koper. Z njo pod vrhom tudi Bravo, ki je premagal Radomlje po zaslugi dveh golov Ogirnca.
Fotografija: Bravo (na fotografiji levo Gašper Trdin) se je na vrhu lestvice izenačil s Koprom, ki ima dve tekmi manj. Mestne tekmece je na večerni tekmi z Domžalami spet ujela Olimpija z Almedinom Ziljkićem v eni glavnih vlog (na fotografiji desno). FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Bravo (na fotografiji levo Gašper Trdin) se je na vrhu lestvice izenačil s Koprom, ki ima dve tekmi manj. Mestne tekmece je na večerni tekmi z Domžalami spet ujela Olimpija z Almedinom Ziljkićem v eni glavnih vlog (na fotografiji desno). FOTO: Matej Družnik

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovana Timija Maxa Elšnika in Michaela Pavlovića, so po dveh zadetkih Mustafe Nukića prišli do nove zmage, s katero so se vsaj začasno točkovno izenačili z vodilnima Koprom in Bravom, pri čemer ima prvi dve tekmi v dobrem. Domžalčani so igrali bolje kot na prvi medsebojni tekmi sezone, a vseeno je ljubljanska zasedba večji del prevladovala in gostom zadala peti poraz sezone. Domžalčani so povedli že v drugi minuti, ko je po kotu z leve strani žoga prišla na drugo vratnico do Svena Šoštariča Kariča, ta pa jo je z glavo potisnil v mrežo.

Sledile so minute domačih, ki so trikrat nevarno zagrozili, in sicer v šesti minuti prek Tomislava Tomića, ko je strel s 25 metrov obranil Ajdin Mulalić, v 13., ko je domžalski vratar dobil dvoboj z Nukićem, in v 14., ko je Djalo Aldair s strelom od daleč prisilil v novo obrambo gostujočega čuvaja mreže. V 15. minuti pa so se domači razveselili izenačenja, ko je kot z leve strani izvedel Almedin Ziljkić, Nukić pa je z glavo zadel za 1:1. Senijad Ibričić na domžalski in Eric Boakye na ljubljanski strani sta bila nato neuspešna v 17. in 20. minuti.
 

Aldair rešil Olimpijo, nato zrežiral še zmagoviti gol


V uvodnih minutah drugega dela je bila Olimpija spet nevarnejša in v 50. minuti je Šoštarič Karič s posredovanjem pred Aldairjem bržčas preprečil vodstvo domačih. V 61. minuti je na drugi strani zagrozil tudi Dejan Georgijević, ki pa je bil premalo natančen. Nekaj minut pozneje je Nejc Vidmar obranil poskus Šoštariča Kariča, Ljubljančani so nato tudi dvakrat neuspešno streljali, v 86. minuti pa je Aldair na desni strani preigral Šoštariča Kariča, potegnil proti sredini, oddal žogo proti vtekajočemu Nukiću, ki je s peto mojstrsko dosegel svoj četrti gol sezone. Malce pozneje je z diagonalnim strelom z leve strani zagrozil še Ziljkić, a je žoga zletela mimo cilja.

Olimpija bo v 11. kolu v soboto gostila Radomljane, Domžale pa dan pozneje Mariborčane.


 

Ogrinec z »dvojčkom« ponesel Bravo do nove zmage


Trener Brava Dejan Grabić je v torek praznoval 41. rojstni dan, v sredo pa so mu njegovi izbranci podarili novo zmago, s katero so se Ljubljančani vsaj začasno točkovno izenačili z vodilnim Koprom, ki pa ima še dve tekmi v dobrem. Na drugi strani se je kriza Radomelj podaljšala, domači so doživeli že sedmi zaporedni poraz in so na dnu lestvice. Ekipi si ob nekaj precej nenatančnih strelih domačih v uvodnih 20 minutah nista priigrali kakšne obetavne priložnosti, v 25. minuti pa so Ljubljančani povedli. Sandi Ogrinec se je po podaji Amarja Memića na robu kazenskega prostora lepo znašel in preigral Matea Mužeka ter nato s približno desetih metrov matiral še Darka Marjanovića.



Radomljani so si sicer priigrali nekaj prekinitev (tudi štiri kote), iz katerih pa niso bili nevarni, so pa v 41. minuti le malce zagrozili, ko je z lobom poskusil Gedeon Guzina, toda žogo poslal na zgornji del mreže. Guzina je poskusil tudi v drugem polčasu, in sicer v 58. minuti, toda vratar Brava Renato Josipović ni imel težkega dela, podobno kot malce pozneje na drugi strani tudi Marjanović po strelu Marka Španringa.

V 64. minuti so sodniki dosodili enajstmetrovko po prekršku Luke Gučka, pri gostih se je v 66. minuti za strel z bele pike odločil Ogrinec in ga zanesljivo izvedel za 2:0. Deset minut pozneje so zagrozili tudi domači prek Marka Božića, ki so ga le centimetri ločili od uspeha. V končnici so Ljubljančani, ki se ponašajo z najboljšo obrambo lige (pet prejetih golov na desetih tekmah), bolj ali manj brez posebnih težav držali zanje ugoden izid, tekmecem niso več dovolili kakšne resnejše akcije.

Izidi, 10. kolo:

sreda, 22. september:
Kalcer Radomlje : Bravo 0:2 (0:1)
Olimpija – Celje 2:1 (1:1)

četrtek, 23. september:
15.00: CB24 Tabor – Mura
17.00: Koper – Aluminij
20.15: Maribor – Celje

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: