Bravo in Mura kakor Maribor in Olimpija, Koper z remijem proti Celju sam na vrhu

Koper je na Bonifiki z remijem proti Celju (2:2) ohranil minimalen naskok pred prvim zasledovalcem Bravom, ki je na prvi nedeljski tekmi remiziral z Muro (0:0).
Fotografija: Nogometaši Brava in Mure so se tokrat razšli z neodločenim izidom. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Brava in Mure so se tokrat razšli z neodločenim izidom. FOTO: Jure Eržen/Delo

Koprčani tudi po 12. kolu ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, čeprav so proti Celju iztržili »le« točko. Do nje pa so po zaostanku v prvem polčasu prišli zasluženo, saj so bili precej boljši tekmec v drugem delu tekme. Celjani, ki na Bonifiki niso zmagali od decembra 2015, so sedmi. Čeprav so Koprčani nekoliko konkretneje začeli tekmo, pa so Celjani povedli v 16. minuti, ko je Tamar Svetlin poslal žogo za hrbet domače obrambe do Ivana Božića, ta pa jo je oddal na levo stran pred vrata Kopra, kamor je vtekel Ester Sokler in zadel za 1:0.

Malce pozneje je Žan Benedičič sprožil od daleč, a previsoko, potem pa so počasi spet začeli odločneje igrati domači, toda izbranci Simona Sešlarja jim niso pustili prav veliko prostora. V 37. minuti pa so Celjani naredili prvo veliko napako, Florijan Raduha je izpustil žogo in zapustil vrata in kazenski prostor v želji po tem, da žogo pribori nazaj. Toda Maks Barišič se mu je spretno izognil in precej z leve strani žogo poslal v prazno mrežo za svoj sedmi gol sezone in vrh lestvice strelcev.

Gosti pa so se kmalu vrnili v vodstvo, Tjaš Begić je sprožil s 17 metrov, David Adam pa je žogo odbil le v vrstnico, od katere se je nato skotalila v mrežo. V drugem polčasu je v 55. minuti Matej Palčič zaposlil Raduho, ki pa je žogo odbil, tako kot tudi v 67. minuti, še v isti minuti pa je Žan Žužek izid poravnal, ko je z močnim volejem v mrežo pospravil slabo odbito žogo Benedičiča. Celjani v tem polčasu niso kazali takšne podobe kot v prvem polčasu, v 71. minuti bi jih lahko znova kaznoval Barišič, ki pa je s plasiranim strelom za malce zgrešil cilj. Premalo natančen je bil tudi Luka Kerin na drugi strani s strelom od daleč v 80. minuti, tako da je ostalo pri delitvi plena. Koper bo v 13. krogu 17. oktobra gostoval v Domžalah, Celje pa bo dan pozneje gostilo Bravo.



V prvi nedeljski tekmi 12. kola državnega prvenstva so se nogometaši Brava in Mure razšli brez zadetkov. Ljubljančani so se na ta način spet (začasno) zavihteli na vrh lestvice, s katerega pa jih lahko zrinejo Koprčani, ki danes gostijo Celjane.

Varovanci Dejana Grabića so tako vpisali še peti neodločeni izid v sezoni (ob šestih zmagah), prav tolikokrat pa so letos – zanimivo – igrišče z delitvijo točk v prvi ligi Telemach zapustili tudi Prekmurci, ki zasedajo peto mesto.



Izidi 12. kola prve lige Telemach:
Radomlje : Aluminij 2:2 (Varga 53., Guček 56.; Prša 41., Đerlek 47. 11-m)
Tabor Sežana : Domžale 0:0
Maribor : Olimpija 0:0
Bravo : Mura 0:0
Koper – Celje 2:2 (Barišič 37., Žužek 68.; Sokler 16., Begić 42.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


 

Komentarji: