Brez reprezentantov v konferenčni ligi

Od slovenskih nogometnih legionarjev bosta v skupinskem delu najmlajšega evropskega klubskega tekmovanja igrala le Žan Medved in Žiga Lipušček.
Fotografija: Žan Medved je v Bratislavi zabil eno od enajstmetrovk, ki so odločale o zmaovalcu dvoboja z Zirnjskim. FOTO: Slovan Bratislava
Odpri galerijo
Žan Medved je v Bratislavi zabil eno od enajstmetrovk, ki so odločale o zmaovalcu dvoboja z Zirnjskim. FOTO: Slovan Bratislava

Kvalifikacij za nogometno konferenčno ligo je po povratnih tekmah 4. kroga konec, tako da so znani vsi udeleženci skupinskega dela. Slovenijo bosta v tem zastopala le Žan Medved in Žiga Lipušček.

Medved je s Slovanom Bratislavo po enajstmetrovkah izločil Zrinjski, slovenski napadalec je igral od 112. minute naprej in uspešno izvedel eno od enajstmetrovk Slovakov.

Po enajstmetrovkah pa je proti Linfieldu napredoval tudi latvijski RFS, pri katerem je Lipušček odigral celo tekmo.

Tekmovanje so ob Mariboru, ki je izgubil proti Cluju, končali še nekateri klubi s slovenskim pridihom. Tako je izpadel Apoel Vida Belca proti Djurgardensu (skupni izid je bil 5:3 v korist Švedov), prav tako je bil neuspešen Viborg Žana Zaletela proti West Hamu (1:6), pa tudi Viking Davida Brekala proti FCSB oziroma Steaui (3:4).

Žiga Lipušček je z latvijskim RFS ujel jack-pot. FOTO: Uroš Hočevar
Žiga Lipušček je z latvijskim RFS ujel jack-pot. FOTO: Uroš Hočevar

Brez Evrope je ostal tudi Jan Mlakar, ki je s splitskim Hajdukom proti Villarrealu skupno izgubil z 2:6. Mlakar je igral od 60. minute. Izpadel je tudi dunajski Rapid, ki je brez pomoči Dejana Petrovića klonil pred Vaduzom s skupnim izidom 1:2.

Žreb skupin bo danes ob 14. uri v Istanbulu.

Preboj v skupinski del vsakemu klubu prinese 2,94 milijona evrov, zmaga v skupinskem delu pomeni 500.000 evrov, neodločen izid pa 166.000 evrov.

Preberite še:

Komentarji: