Čeferin: Želimo, da klubi iz čim več zvez sanjajo o evropskih naslovih

Evropska nogometna zveza je predstavila pokal, ki ga bo prejel zmagovalec novoustanovljene konferenčne lige.
Fotografija: Aleksander Čeferin je pojasnil, zakaj se je Uefa odločila za ustanovitev tretjega klubskega tekmovanja. FOTO: Richard Juilliart/AFP
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin je pojasnil, zakaj se je Uefa odločila za ustanovitev tretjega klubskega tekmovanja. FOTO: Richard Juilliart/AFP

Evropska nogometna zveza  je predstavila pokal, ki ga bo prejel zmagovalec novoustanovljene konferenčne lige. Ta bo zaživela s sezono 2021/22, najboljši pa bo na koncu dvignil 57,5 centimetra visok in enajst kilogramov težak pokal z 32 navpičnimi šestkotnimi »hrbtenicami«. Vsaka predstavlja enega od klubov v skupinskem delu tekmovanja.



Skupno bo v novo tekmovanje vključenih 184 klubov, tudi Olimpija, Maribor in Celje/Domžale, 32 jih bo igralo v skupinskem delu. V tekmovanju bo vsaj po en klub iz vsake od 55 nacionalnih zvez članic Uefe. V skupinskem delu bo osem skupin s po štirimi ekipami, tako kot v ligi prvakov in evropski ligi, nato pa bo sledil izločilni del z osmino finala, četrtfinalom, polfinalom in finalom. Ta bo 25. maja 2022 v Tirani.


Klubi iz vseh 55 članic lahko podaljšajo tekmovanje


»Naša tekmovanja želimo narediti bolj vključevalna, da bi s tem dali klubom in navijačem možnost sanjati in tekmovati za evropske naslove,« je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin. »Zato smo ustanovili konferenčno ligo. Imamo 55 članic, ki sestavljajo Uefo, in zato je pomembno, da damo klubom iz čim več zvez priložnost, da podaljšajo evropsko udejstvovanje, kolikor se le da,« je dodal Čeferin.

Preberite še:

Komentarji: