Celades deseta trenerska žrtev v Španiji

Valencia bo v tej sezoni že tretjič in od leta 2017 že šestič začasno vodil Salavdor Gonzalez.
Fotografija: Tudi v Španiji trenerjem nenehoma gori pod nogami. Zadnji se je na seznamu odstavljenih znašel Alber Celades, trener Valencie. FOTO: Waleed Ali/Reuters
Odpri galerijo
Tudi v Španiji trenerjem nenehoma gori pod nogami. Zadnji se je na seznamu odstavljenih znašel Alber Celades, trener Valencie. FOTO: Waleed Ali/Reuters

Šest kol pred koncem španskega nogometnega prvenstva je Valencia odtavila trenerja. Vodstvo kluba, ki je na osmem mestu prvenstvene razpredelnice, ni več zaupalo Albertu Celadesu. Celades je že tretji trener po vnovičnem začetku tekmovanj, ki je ostal brez službe. Pred tem se je Espanyol iz Barcelone razšel z Abelardom Fernandezom, Betis Sevilla pa z Rubijem.

Za Celadesa se je črni niz začel prav z nesrečnim dvobojem z Atalanto v Bergamu, kjer je Valencia v prvi tekmi osmine finala lige prvakov visoko izgubila z 1:4. V povratni tekmi pa je pri zmagi italijanskega moštva s 4:3 zablestel Josip Iličić s štirmi goli.

Po poročanju španskih medijev je trener izgubil zaupanje igralcev, pri čemer je bil ključen spor z igralci iz frankofonskega dela moštva. Med njimi je bil tarča njegovih kritik Mouctar Diakhaby.

Valencia pa ima že tretjega trenerja v isti sezoni. Začasno in že žestič v vlogi v. d., odkar je pri Valencii, bo moštvo vodil  Salvador Gonzalez.

Komentarji: