Bravo in Maribor tri točke za vodilnimi Koprčani

V nadaljevanju 7. kola 1. SNL remi v Ljudskem vrtu, v primorskem derbiju odločil Ivan Borna Jelić Balta.
Fotografija: Maribor in Bravo sta se v Ljudskem vrstu razšla brez zmagovalca. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Maribor in Bravo sta se v Ljudskem vrstu razšla brez zmagovalca. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V nadaljevanju 7. kola 1. SNL so nogometaši Kopra premagali v gosteh CB24 Tabor z 1:0 (0:0) in se še trdneje zasidrali na prvem mestu razpredelnice prvenstva. Njihova prednost pred najbližjim zasledovalcem zdaj znaša tri točke, saj sta se Maribor in Bravo v drugem sobotnem dvoboju razšla z izidom 1:1 (1:0).

V Ljudskem vrtu sta se srečali moštvi, ki sta bili pred tem krogom točkovno izenačeni tik pod vrhom lestvice. Tudi po obračunu se stanje ni spremenilo. Maribor, ki je pogrešal kaznovanega Marka Alvirja, je kljub uri igre z igralcem manj prišel do točke, Bravo pa je še sedmo tekmo v sezoni končal brez poraza.

Mariborčani so prešli v vodstvo že v prvi minuti tekme, ko je po prekinitvi do strela s 14 metrov prišel Vid Koderman in premagal Igorja Vekića. S tem je dosegel svoj prvenec v vijoličnem dresu. Štajerci so imeli še naprej terensko pobudo, toda v 41. minuti so ostali brez izključenega Blaža Vrhovca, ki je s prekrškom s hrbta ustavil protinapad Martina Kramariča.

V drugem polčasu je pričakovano pobudo prevzel Bravo, vendar si dolgo ni ustvaril resne priložnosti. Šele v 63. minuti je po dveh minutah po vstopu v igro streljal nekdanji igralec Maribora Gregor Bajde, žoga pa se je od vratnice odbila čez golovo črto.
 

Prvenec Jelića Balte


Koprčani so tudi po sedmem kolu neporaženi. Čeprav v Sežani niso prevladovali, saj so bili gostitelji povsem enakovredni tekmeci, so po zaslugi Ivana Borne Jelića Balte prišli do novih treh točk, skupaj pa jih imajo 16 s šestih tekem. Tabor ostaja pri sedmih s sedmih tekem.

Nogometaši Kopra so se razveselili zmage v Sežani. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Nogometaši Kopra so se razveselili zmage v Sežani. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Tekma v uvodu ni bila posebej razburljiva, več konkretnosti so pokazali domači nogometaši, ki pa niso resno ogrozili debitanta med koprskima vratnicama, 18-letnega Dennyja Tiganja. Odločitev je padla v 70. minuti, ko je z osmih metrov zadel Jelić Balta in se prvič v sezoni vpisal med strelce. Domače moštvo se je trudilo priti do izenačenja, a brez uspeha.
 

Tudi zdesetkani uspešni


Nogometaši Celja so v uvodnem dvoboju kola premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0). Čeprav so nastopili močno oslabljeni, brez Mića Kuzmanovića, Tamarja Svetlina, Žana Benedičiča in Denisa Marandicija, trener Agron Šalja pa jih ni vodil zaradi kazni, so prišli do druge zmage v sezoni, s katero so se vsaj začasno rešili predzadnjega mesta na lestvici.

Ivan Božić je prvi zatresel mrežo Radomljanov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ivan Božić je prvi zatresel mrežo Radomljanov. FOTO: Jure Eržen/Delo


Celjani sicer niso navdušili, večji del tekme so bili na igrišču v podrejenem položaju, so pa vendarle dosegli dva gola. Najprej jim je v 26. minuti s slabim posredovanjem po strelu Ivana Božića vodstvo malone podaril vratar Radomelj David Šugić, nato pa je v 76. minuti, ko so gosti zaigrali na vse ali nič, protinapad uspešno zaključil še Tjaš Begić.


Prva liga Telemach, 7. kolo


Petek
Celje : Kalcer Radomlje 2:0 (Božić 26., Begić 76.)
Sobota
CB24 Tabor : Koper 0:1 (Jelić Balta 70.)
Maribor : Bravo 1:1 (Koderman 1.; Bajde 63.)
Nedelja
Domžale – Mura 17.00
Olimpija – Aluminij 20.15

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: