Celjani za novega trenerja imenovali Jarošíka

Slovenskega trenerja Dušana Kosića je na klopi aktualnih državnih prvakov nasledil Čeh Jiri Jarošík, ki je nazadnje delal v domovini.
Fotografija: Jiři Jarošík.je na svoji bogati nogometni poti igral tudi v prepoznavnem modrem dresu Chelseaja iz Londona. FOTO: Ian Hodgson/Reuters
Odpri galerijo
Jiři Jarošík.je na svoji bogati nogometni poti igral tudi v prepoznavnem modrem dresu Chelseaja iz Londona. FOTO: Ian Hodgson/Reuters

Aktualni slovenski prvak NK Celje je danes oznanil prihod novega trenerja. Slovenskega strokovnjaka Dušana Kosića je nasledil Čeh Jiři Jarošík.

43-letni nekdanji češki reprezentant je v svoji bogati igralski karieri nastopal za Sparto, Slovan Liberec, CSKA Moskvo, Chelsea, Birmingham, Celtic, KS Samaro, Real Zaragozo in Alaves.

Trenersko kariero je začel januarja 2017 kot pomočnik pri B ekipi praške Sparte, v isti vlogi pa jo nadaljeval pri Libercu in Ružomberoku na Slovaškerm. Na samostojno pot je prvič stopil julija letos v svojem rojstnem kraju, kjer je prevzel mesto glavnega trenerja češkega drugoligaša Ústí nad Labem vsvojem domačem kraju. V knežje mesto se 43-letni Čeh seli prav iz vrst trenutno tretjeuvrščenega moštva drugega kakovostnega razreda na Češkem. »Ob prekinitvi sezone smo bili na visokem 3. mestu, v klubu sicer še ni ambicij, da moramo za vsako ceno v najvišji razred, toda veselile so me dobre igre moštva," je poudaril v prvem pogovoru za Delo ter nam še včeraj s počitnic na Maldivih dejal, da o prihodu v Celje odločata predvsem klubski vodstvi slovenskih prvakov in njegovega dosedanjega moštva, obenem pa ga seveda veseli izziv dela v deželi, ki jo pozna tako po posameznih podvigih v športu, tudi nogometu, kot tudi priljubljenosti smučarskih panog.

»Zelo sem vesel. V Celju sem sicer že enkrat bil. Tu sem namreč gostoval s češko reprezentanco. Spoznavam NK Celje, vem, da gre za državnega prvaka, ki ima odlične mlade. Prejšnji trener je opravil odlično delo, jaz pa s seboj prinašam novo energijo, ki jo ta ekipa potrebuje. Želim si osvojiti čim več točk in gledalcem ponuditi gledljiv nogomet. Želim si, da bi nam šlo dobro,« je ob podpisu pogodbe dejal Jarošík.



Kot so sporočili iz Celja, bo prvi zbor članskega moštva v novem koledarskem letu v četrtek, 7. januarja, ko se bo njihov novi trener tudi spoznal z ekipo. Vse svoje misli je že zdaj usmeril v nov izziv, ki je pred njim in se na domačih tleh že pripravlja za svojo novo službo. Dokončna sestava strokovnega štaba članskega moštva bo znana v prihodnjih dneh.

Celjani so v jesenskem delu prvenstva osvojili 23 točk in zasedajo sedmo mesto.


Sokler okrepil celjski napad


Celjani so v petek oznanili tudi prihod okrepitve v napadu Esterja Soklerja.

21-letni napadalec je kariero začel v Krškem, nazadnje pa je igral za Brežice, za katere je v tej sezoni odigral 11 tekem v drugoligaški konkurenci, njegov izkupiček pa je 6 golov in 4 asistence. Nase je opozoril tudi na tekmi osmine finala Pokala Slovenije, ko je trikrat zadel proti Olimpiji, Brežičani pa so izgubili šele po izvajanju enajstmetrovko.

»Zelo sem zadovoljen, da sem lahko podpisal za Državnega prvaka Slovenije. Celje sem izbral zato, ker odlično dela z mladimi, nudi dobre delovne pogoje in napredovanje. Želim si čim več zmag, pripravljen sem za trdo delo in komaj čakam da se začne zares,« je dejal Sokler, ki bo nosil dres s številko 7.

Preberite še:

Komentarji: