Conte se sprašuje, Messi ali štirje po 50 milijonov evrov?

V italijanskem nogometnem prvenstvu v soboto še zadnji veliki derbi sezone in odločitev o tem, kdo bo podprvak, Inter ali Atalanta.
Fotografija: Dvoboj črno-modrih iz Bergama in Milana bo pika na i ene od najbollj nenavadnih sezon v zgodovini italijjanskih nogometnih prvenstev. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Dvoboj črno-modrih iz Bergama in Milana bo pika na i ene od najbollj nenavadnih sezon v zgodovini italijjanskih nogometnih prvenstev. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Zdaj pa še veliki mali finale. Bitka za drugo mesto, ali črno-modri iz Bergama ali črno-modri iz Milana? To je še edina vznemirljiva tekmovalna uganka na vrhu serie A, kjer že deveto sezono zapored vlada Juventus. Toda v zadnjem dejanju italijanskega nogometnega prvenstva res ne bo manjkalo vznemirljivosti. V Bergamu se bosta v soboto pomerila drugi Inter (79) in tretja Atalanta (78).

Inter je sinoči v derbiju premagal Napoli z 2:0 (Danilo D'Ambrosio, Lautaro Martinez) in se izvlekel iz psihološke zanke.

»Težko je, ko veš, da je Atalanta zmagala in nas prehitela,« je pojasnil izhodišče pred tekmo trener Interja Antonio Conte, ki je kljub drugemu mestu na lestvici v vse prej kot idiličnem razmerju s sedmo silo. Inter je bil v tej sezoni bliže bitkam z drugimi kot z Juventusom in morebitna sobotna izgubljena bitka za naslov podprvaka bi pomenila neuspeh za vodilne može enega od najslovitejših italijanskih klubov.

Atalanta je pred največjim podvigom v zgodovini. Pred seboj pa ima še zaključni turnir lige prvakov v Lizboni in četrtfinalni dvoboj z verjetno oslabljenim Paris St. Germainom. Kylian Mbappé bije bitko s poškodbo. Težko bo nared za tekmo.

Javnost in navijači Interja si želijo v Italiji videti Lionela Messija, realnost je kruta: na Apeninih ni kluba, ki bi lahko izpeljal Argentinčev prestop. FOTO: Stringer/AFP
Javnost in navijači Interja si želijo v Italiji videti Lionela Messija, realnost je kruta: na Apeninih ni kluba, ki bi lahko izpeljal Argentinčev prestop. FOTO: Stringer/AFP


V glavnem mestu Lombardije in tudi ekonomskem Italije vselej stremijo k najvišjim ciljem, zvezdništvu in prepoznavnosti. Tudi zato je druga ali pa kar osrednja tema nogometnih pogovorov, kako iz Barcelone pripeljati Lionela Messija. Pravzaprav so mediji tisti, ki izzivajo klubsko vodstvo Interja in podžigajo navijače.

Realnost je, čeprav se nikoli ne ve, kaj lahko prinesejo naslednji tedni, da je prihod Argentinca nemogoča misija. , izvrši direktor črno modrih, je bil odkrit.

»Messi-Duomo? To ni bila moja zamisel in me spominja na preteklost. Govorimo o ikoni, o izjemnem igralcu in o nekom, ki navdihuje vse in je želja vseh. Toda on še igra,« je razkrival misli in na koncu zadel žebljico na glavico.

»Noben klub v Italiji ni sposoben izpeljati takšne operacije. Tu so delničarji, lastniki.«

Še bolj slikovit je bil trener Conte. »Ni mi všeč, ker se ne pove odkrito, kaj si želimo. Messija ali štiri igralce vredne po 50 milijonov evrov. Obojega si ne moremo privoščiti,« je povedal trener.

Preberite še:

Komentarji: