Diego Simeone za rekordni večer videl pol ducata golov

Madridski Atletico je v derbiju španskega prvenstva kar s 6:1 premagal Sevillo. Trener rdeče-belih je 613. vodil moštvo in prehitel Luisa Aragonesa.
Fotografija: Diego Simeone si bo za vselej zapomnil sobotni večer in rekordno tekmo na Atleticovem trenerskem stolčku, na katerem sedi že od decembra leta 2011. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Odpri galerijo
Diego Simeone si bo za vselej zapomnil sobotni večer in rekordno tekmo na Atleticovem trenerskem stolčku, na katerem sedi že od decembra leta 2011. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Jan Oblak je s svojimi soigralci trenerju Diegu Simeoneju pripravil izjemen večer. V 24. kolu španskega nogometnega prvenstva je Atletico Madrid premagal Sevillo s 6:1 in s trinajsto zmago na lestvici za tretje mesto prehitel Real Sociedad.

Slavni Argentinec je na Atleticovem trenerskem stolčku sedel že 613. tekmo in presegel prejšnji rekord, ki ga je držal Luis Aragones. Povrhu je Atletico na 612 tekmah pod vodstvom nekdanjega španskega selektorja dosegel 1000 golov, Simeonejev Atletico, ki velja za izrazito obrambnega, pa je do tega mejnika prišel prav včeraj. Tisoči gol je dosegel Antoine Griezmann v 53. minuti. Drugi strelci so bili Memphis Depay (23, 26), Yannick Carrasco (69), zadnja dva pa Alvaro Morata (76, 92). Za goste je bil za 2:1 natančen Youssef En Nesyri (39). Nekdanji hrvaški reprezentant Ivan Rakitić je pri izidu 1:4 zgrešil enajstmetrovko, zadel je vratnico.

Slovenski vratarski zvezdnik Jan Oblak je eden od Simeonejjevih najpomembnejših mož. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Slovenski vratarski zvezdnik Jan Oblak je eden od Simeonejjevih najpomembnejših mož. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Preberite še:

Komentarji: