Dobovec za uvod v Španiji doživel visok poraz

Slovenski državni prvaki so začeli nastope v elitnem delu lige prvakov v futsalu.
Fotografija: Gostitelji turnirja so bili v Palmi na Majorki prevelik zalogaj za državne prvake. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Gostitelji turnirja so bili v Palmi na Majorki prevelik zalogaj za državne prvake. FOTO: Facebook

Na turnirju skupine B na Majorki je bil v sredo njihov prvi tekmec domača ekipa Mallorca. Španci so bili boljši z 8:2. V elitnem delu lige prvakov Dobovec kot slovenski državni prvak nastopa že šestič. Dobovec je v letošnjo ligo prvakov vstopil kot šesta ekipa Uefine lestvice. Slovenska ekipa si je nastope v tem delu tekmovanja priborila oktobra z uspešnimi igrami na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 v Gziri na Malti.

Žreb pa ji je nato namenil elitno skupino B, kjer sta poleg Špancev tekmeca še poljska Piasta iz Gliwic ter hrvaška ekipa Novo Vrijeme Makarska. Za uvod se je Dobovec pomeril z domačini, ki so ta čas na drugem mestu v španski ligi in zaostaja le za Barcelono, ki je v glavnem delu lige prvakov med drugimi premagala tudi Dobovec.

Domači so tako imeli status papirnatega favorita, ki so ga tudi upravičili. V prvem polčasu so bili sicer slovenski tekmeci povsem enakovredni in tudi dvakrat povedli, ko sta zadela Teo Turk in Vedran Matošević v sedmi in deveti minuti. A španska ekipa je obakrat hitro odgovorila in izenačila še v isti minuti, potem pa dosegla še vodilni zadetek.

Za Dobovec je bil usoden slab začetek drugega polčasa, ko so domači v treh minutah zadeli še dvakrat in povedli s 5:2. Sledilo pa je še eno slabo obdobje Dobovca, ob koncu so namreč Španci na hitro dosegli še dva gola in tako končni izid postavili pri 8:2. Za Mallorco sta po dvakrat v polno zadela Chaguinha in Moslem Oledghobad.

Na prvi sredini tekmi je zmagala ekipa Piast Gliwice, ki je Makarsko premagala s 4:1. Slovenske predstavnike v četrtek na turnirju čaka dalmatinski tekmec, za konec pa v petek še poljski, obe tekmi bosta ob 17. uri.

Preberite še:

Komentarji: