Domžale nad Muro: z novim trenerjem za vzpon v vrh

Drevi ob 20.10 zaostala tekma 3. kola 1. SNL med Domžalami in Muro.
Fotografija: Andrej Razdrh bo drevi prvič vodil Domžale v zaostali prvenstveni tekmi proti Muri. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Andrej Razdrh bo drevi prvič vodil Domžale v zaostali prvenstveni tekmi proti Muri. FOTO: Roman Šipić/Delo

Domžale z novim trenerjem Andrejem Razdrhom na trenerski klopi danes začenjajo novo poglavje proti Muri. V zaostalem dvoboju 3. kola 1. SNL, ki sta jo tekmeca preložila zaradi evropskih tekem, je pred trenerjem in domžalskimi nogometaši za vrnitev v vrh visoka ovira.

Domžalčani gredo v tekmo s polno malho bremen, med katerimi ni težko zgolj rezultatsko, marveč tudi človeško, ki je povezano z »izbruhi« njihovega športnega direktorja Mateja Oražma. Toda Razdrhu je kaj malo mar za njegove težave, pred njim je izziv, s kakršnim se je nekoč že srečal in ga v vlogi novinca med prvoligaškimi trenerji sijajno razrešil. V sezoni 2012/13 je prav tako po sedmi tekmi po odstopu Ermina Šiljaka prevzel Olimpijo in jo nato popeljal do naslova podprvaka. Toda drugih podobnosti ni. Olimpija je tedaj imela boljše moštvo, kot ga imajo zdaj Domžale.

Prekmurski Gorenjec Klemen Šturm je eden od najbolj zanesljivih mož Mure v tej sezoni. FOTO: Roman Šipić/Delo
Prekmurski Gorenjec Klemen Šturm je eden od najbolj zanesljivih mož Mure v tej sezoni. FOTO: Roman Šipić/Delo


Domžalčani imajo denar, moštvo in igro, ki naj bi jih do konca sezone vrnila v slovenski vrh med štiri najboljše, mora Razdrh še oblikovati. Kakšen trenutni potencial ima na voljo, bo v veliki meri razkrila Mura, ki ji v nogometnem žargonu zapisano manjka le zadnja podaja, da bi prestopila v razred najboljših oziroma resnih kandidatov za eno od lovorik.

Soboški trener Ante Šimundža ima boljše izhodišče, uigrano moštvo in po dveh tednih tudi osveženo. Razdrh in njegov pomočnik Darko Karapetrović komaj teden dni uveljavljata svoje zamisli. Vložek je za oboje velik. Domžale se borijo za pobeg z dna lestvice, Mura za preboj na 3. mesto in za ohranjanje manjšega zaostanka za vodilnima.

Vrstni red: Aluminij 18, Olimpija 17, Celje 15, Maribor in Mura po 12, CB24 Tabor 10, Bravo 8, Triglav 6, Rudar 4, Domžale 3.

Komentarji: