Domžale po zasuku v drugem polčasu ušle z dna lestvice

V preloženi tekmi 9. kola 1. SNL sta bila po zaostanku z 0:1 strelca za zmagovalce Dario Kolobarić in Slobodan Vuk.
Fotografija: Slobodan Vuk je veliko boljšo predstavo Domžalčanov v drugem polčasu zaokrožil z lepim golom za pomembno zmago, s katero so Domžalčani s tekmo manj z zadnjega mesta na lestvici napredovali na lestvici na 7. mesto. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Slobodan Vuk je veliko boljšo predstavo Domžalčanov v drugem polčasu zaokrožil z lepim golom za pomembno zmago, s katero so Domžalčani s tekmo manj z zadnjega mesta na lestvici napredovali na lestvici na 7. mesto. FOTO: Jure Eržen/Delo

Po prvih 45 minutah preloženega dvoboja 9. kola 1. SNL v Kidričevem se je zmaga nasmihala gostitelju Aluminiju. Na koncu se je vse zasukalo v njegov manjši polom. Po golu Davida Flakusa Bosilja v 43. minuti in vodstvu z 1:0 so se Domžale v drugem polčasu razigrale, dosegle dva gola in ušle z dna lestvice, kjer so bile skupaj s Kidričani in Goričani.

Ključna moža preobrata sta bila najboljši domžalski strelec v tej sezoni (pet golov) Dario Kolobarić (53) – zadel je po strelu z glavo s 13 m – in rezervist ter najboljši strelec kluba v zgodovini Slobodan Vuk (77), ki je s strelom z 12 m premagal domačega vratarja Luko Janžekoviča. Pri izidu 1:1 je Senijad Ibričić v 58. minuti zapravil enajstmetrovko, ki jo je priigral Kolobarić, oziroma Janžekovič je ubranil njegov strel v vratarjev desni spodnji kot.

Domžalčani so še eno tekmo v zaostanku, ki jo bodo namesto v sredo, 18. t. m., nadomestili 9. decembra. Za preložitev so  zaprosili pri Bravu, ker ima preveč odsotnih reprezentantov v mlajših kategorijah.

Jure Matjašič je bil podajalec pri Alumijnivem golu. FOTO: Sobotainfo
Jure Matjašič je bil podajalec pri Alumijnivem golu. FOTO: Sobotainfo


Aluminij : Domžale 1:2 (1:0)


Športni park, brez gledalcev, sodnik David Šmajc (Kranj).

Strelci: 1:0 – Flakus Bosilj (43), 1:1 – Kolobarić (53), 1:2 – Vuk (77)

Aluminij: Janžeković, Jakšić (od 83. Krefl), Petek, Azemović, G. Pečnik, Grajfoner (od 83. Maletić), Čermak (od 71. Prša), Horvat, T. Pečnik (od 84. Kukuličić), Matjašič, Flakus Bosilj.

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Adamov (od 46. Žinič), Husmani, Pišek, Mujan (od 44. Jakupović), Ibričić, Podlogar (od 63. Vuk), Kolobarić (od 90. Martinović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: