Dušan Kosić našel nov izziv v slovenski ligi

Nogometni klub Tabor Sežana je angažiral novega trenerja, to je postal Dušan Kosić.
Fotografija: Dušan Kosić bo odslej vodil nogometaše Tabora iz Sežane. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Dušan Kosić bo odslej vodil nogometaše Tabora iz Sežane. FOTO: Leon Vidic

Nogometni klub Tabor Sežana je angažiral novega trenerja, to je postal Dušan Kosić. Ljubljančan (50) je nazadnje vodil Celje, s katerim se je razšel decembra lani. S sežanskim klubom je podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23.

»Izredno se veselim prihajajočega obdobja, saj bomo v klubu združili moči s trenerjem, ki ga sam izjemno cenim in spoštujem. Z Dušanom sva v preteklosti že sodelovala in ostala v stikih vse do danes, kar je bil tudi povod za sklenitev novega sodelovanja. Verjamemo, da smo s tem dobili osebo, ki nam bo pomagala pri nadaljnjem razvoju kluba,« je ob tem dejal športni direktor sežanskega prvoligaša Davor Škerjanc.


Največ nastopov za Olimpijo, nazadnje vodil Celje


Kosić je nazadnje vodil Celje in z njim v sezoni 2019/20 slavil naslov slovenskih prvakov. Na klopi je ostal 131 tekem, na katerih je zabeležil 54 zmag, 37 neodločenih izidov in 40 porazov. V trenerski karieri je od leta 2010 vodil Krško, Olimpijo, kranjski Triglav ter nazadnje Celje. Vmes je vodil še slovensko reprezentanco do 17 let.

image_alt
Musliman, ki je bil ljubljenec Banjaluke


Kosić je športno pot začel pri Svobodi, kasneje je zastopal barve Elana iz Novega mesta, Beltincev, Vevč, Korotana, Rudarja iz Velenja, avstrijskega Ferlacha in ljubljanske Olimpije, katere član je bil dvakrat in za katero je zbral največ nastopov. Za reprezentanco je med letoma 1992 in 1994 nastopil petkrat, v državnem prvenstvu je zbral 421 nastopov in dosegel 80 golov.

Preberite še:

Komentarji: