Eto'o napovedal vojno goljufom na nogometni zvezi

Nekdanji kamerunski zvezdnik Samuel Eto'o bo uradno kandidiral za mesto predsednika Kamerunske nogometne zveze, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Fotografija: Samuel Eto'o z ženo med obiskom svetega sedeža v Vatikanu leta 2014. FOTO: Alessandro Bianchi/Reuters
Odpri galerijo
Samuel Eto'o z ženo med obiskom svetega sedeža v Vatikanu leta 2014. FOTO: Alessandro Bianchi/Reuters

Štiridesetletni nekdanji napadalec Samuel Eto'o, ki je v karieri igral za številne velike klube, je v sredo ob spremljavi številnih podpornikov vložil kandidaturo na sedežu nogometne zveze v Yaoundeju. Nekdanji nogometaš Barcelone, Interja, Chelseaja in številnih drugih klubov se je s kandidaturo spogledoval vse od konca septembra, potem ko je Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) v začetku tega leta razveljavilo nastop funkcije predsednika Seidouja Mbomba Njoya zaradi nepravilnosti ob njegovi kandidaturi leta 2019.

Zdaj je Eto'o novinarjem pred stavbo tamkajšnje krovne nogometne zveze dejal, da bo »postal predsednik kljub goljufijam in korupciji«, ki jih izvaja nasprotna stran. »Nasprotno stran pozivam, da naj bo previdna. Kljub vsem goljufijam bom postal naslednji predsednik,« je prepričan Eto'o.

Nekdanjemu zvezdniškemu napadalcu je trenutno vodstvo zveze, ki jo vodi Tombi A Roko, ponudilo mesto podpredsednika, a je to funkcijo zavrnil. »Čas je za obnovo našega nogometa,« je ob tem še dodal 40-letnik.

Kamerunski nogomet je v tem letu zašel v krizo po odločitvi Casa, kar je Eto'oja spodbudilo v kandidaturo ter da skuša s »šok terapijo« znova zagnati tamkajšnji nogomet ter vzpostaviti normalne razmere v zvezi.

Volitve bodo 11. decembra, Kamerun pa bo že mesec dni pozneje, od 9. januarja naprej, gostil afriško prvenstvo.

Preberite še:

Komentarji: