Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Zakaj ima Slovenija možnosti za prvo zmago na evropskih prvenstvih

Evropsko prvenstvo v nogometu bo rekordno po več merilih, v marsičem bo precedenčno, številne dogodke bomo v Nemčiji videli prvič, nekatere smo že.
Aleksander Čeferin bo 14. junija 2024 odprl prvo evropsko prvenstvo, ki so ga izbrali v obdobju njegovega vodenja Uefe. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Aleksander Čeferin bo 14. junija 2024 odprl prvo evropsko prvenstvo, ki so ga izbrali v obdobju njegovega vodenja Uefe. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
26. 11. 2023 | 12:25
26. 11. 2023 | 12:42
5:09

V nadaljevanju preberite:

Evropsko prvenstvo v nogometu bo rekordno po več merilih, v marsičem bo precedenčno, številne dogodke bomo videli prvič. Navsezadnje bo euro 2024 prvi nogometni šampionat stare celine, ki bo obiskal tudi območje nekdanje Vzhodne Nemčije. Štiri tekme bodo namreč v Leipzigu, torej v mestu, v katerem domuje tudi programirani zvezdnik slovenske nogometne prihodnosti Benjamin Šeško.

Slovenija bi lahko obiskala Leipzig, če bi ji žreb namenil igranje v eni od skupin B, D ali F. To bi bilo kar spektakularno: Portugalska, Turčija, Slovenija in Italija, ob Leipzigu pa še obisk Dortmunda. Slovenci bi videli Cristiana Ronalda, spoznali najbolj nogometno mesto v Evropi, doživeli pravo vzdušje obkroženi s Turki in morda premagali Italijo. Zakaj ima Slovenija možnosti za zgodovinsko prvo zmago na evropskih prvenstvih v nogometu? Odgovor v tekstu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine