Real Madrid in Manchester City sta favorita, možno presenečenje?

Današnji torek prinaša vrnitev nogometne lige prvakov, najbolj priljubljenega športnega tekmovanja na stari celini.
Fotografija: Jack Grealish bo eden od adutov Manchester Cityja na gostovanju na Danskem, kaj bo opravil? FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Jack Grealish bo eden od adutov Manchester Cityja na gostovanju na Danskem, kaj bo opravil? FOTO: Paul Ellis/AFP

Današnji torek prinaša vrnitev nogometne lige prvakov, najbolj priljubljenega športnega tekmovanja na stari celini. Tudi letošnja osmina finala paradnega plesa Uefe bo razvlečena na februar in marec, navijači si bodo lahko ogledali tekme v osmih različnih dneh. Že prvi večer se obeta spektakel s slovenskim pridihom, v torek se bosta namreč v prvi tekmi v Leipzigu pomerila domači klub in Real Madrid. Gostitelji vse močneje računajo na slovenskega topničarja Benjamina Šeška, zanimivo bo spremljati, kako se bo kosal z mogočnim Realom.

Preberite tudiBenjamin Šeško v odlični formi: Želim ga zabiti tudi Realu

Ob isti uri bo še tekma København – Manchester City, dan pozneje bosta na sporedu še para Lazio – Bayern, PSG – Real Sociedad. Teden zatem bo na vrsti še en derbi s slovenskim akterjem. Pomerila se bosta milanski Inter in Atletico Madrid, katerega mrežo brani slovenski vratar Jan Oblak. Na isti dan (20. februarja) bo še dvoboj PSV – Dortmund, dan pozneje pa tekmi Porto – Arsenal in Napoli – Barcelona. Vse povratne tekme bodo marca, nato bo sledil nov žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov, vrhunec te klubske sezone bo 1. junija na londonskem stadionu Wembley.

Liga prvakov, prve tekme osmine finala (vse ob 21.00):
Leipzig – Real Madrid
København – Manchester City (oba danes)
Lazio – Bayern
PSG – Real Sociedad (oba v sredo)
Inter – Atletico Madrid
PSV – Dortmund (oba 20. februarja)
Porto – Arsenal
Napoli – Barcelona (oba 21. februarja)

Preberite še:

Komentarji: