Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gareth Bale je prodajni kralj dresov

Manj kot tri mesece po prestopu v ameriško nogometno prvenstvo MLS je dres Los Angelesa kapetana Walesa najbolje prodajan.
Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale se je odlično znašel v ameriški MLS. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale se je odlično znašel v ameriški MLS. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
STA
13. 9. 2022 | 09:41
1:50

Manj kot tri mesece po prestopu v ameriško nogometno prvenstvo MLS je dres Los Angelesa kapetana Walesa Garetha Bala najbolje prodajan dres v ligi. Pri vodstvu MLS pri objavi 25 najbolje prodajanih dresov sicer niso sporočili točnih številk prodaje prek MLSstore.com.

Bale, petkratni zmagovalec lige prvakov z Real Madridom, je podpisal za losangeleški klub LAFC konec junija po odhodu iz Madrida in 17. julija odigral svojo prvo tekmo v MLS.

Toda 33-letni zvezdnik, ki je Walesu pomagal tudi do prve uvrstitve na svetovno prvenstvo po letu 1958, je očitno navdušil ameriške navijače, saj so pograbili njegov dres.

Klub LAFC, kamor je prestopil tudi italijanski veteran in Juventusov branilec Giorgio Chiellini, se je že uvrstil v končnico prvenstva MLS. S 60 točkami vodi v zahodni konferenci.

Med najbolje prodajanimi dresi v ameriškem prvenstvu so še branilec Charlotta, Avstrijec Christian Fuchs (št. 2), napadalec LAFC, Mehičan Carlos Vela (3), napadalec LA Galaxy, Mehičan Javier Chicharito Hernandez (4), in napadalec Atlante, Venezuelec Josef Martinez (5). Med 25 najbolje prodajanimi dresi ni nobenega od slovenskih igralcev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine