Guardiola bo po slovesu od Manchestra miroval, želi postati tudi selektor

Katalonski trenerski zvezdnik Josep Guardiola namerava leta 2023 končati svoje delo pri angleškem prvaku Manchester Cityju in prevzeti katero od reprezentanc.
Fotografija: Guardiola (na fotografiji) še pri nobenem klubu ni tako dolgo sedel na klopi kot ravno pri Manchester Cityju. FOTO: Lee Smith/Action Images
Odpri galerijo
Guardiola (na fotografiji) še pri nobenem klubu ni tako dolgo sedel na klopi kot ravno pri Manchester Cityju. FOTO: Lee Smith/Action Images

»Po sedmih letih s to ekipo bom, vsaj tako mislim, potegnil črto,« izjavo 50-letnega Katalonca Josepa Guardiole na prireditvi brazilskega podjetja XP Investimentos v četrtek povzemajo mediji na Otoku. Guardiola si nato želi med reprezentančne trenerje v Evropi ali Južni Ameriki.

»Vzel si bom nekaj odmora, nato si želim še to izkušnjo,« je še povedal trener, ki je Manchester od leta 2016 v Angliji popeljal do treh naslovov prvaka v premier league.

Že po delu z Barcelono si je Guardiola v letih 2012 in 2013 vzel krajši odmor, nato pa tri leta vodil Bayern München, preden ga je pot zanesla v Manchester. Očitno zdaj išče nove izzive.

Guardiola je v klubskem nogometu dosegel vse kot igralec in trener. Posebej impozantna je njegova trenerska kariera, saj je z Barcelono že kot mlad trener trikrat osvojil špansko prvenstvo, po dvakrat pa španski pokal, ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo. Prvak je bil tudi v Nemčiji, v Angliji pa je leta 2019 z Manchester Cityjem postal prvi trener, ki je v eni sezoni z ekipo osvojil prav vse domače lovorike. Letos je s sinje modrimi prvič igral v finalu lige prvakov, kjer je bil z 1:0 boljši domači rival Chelsea.

Preberite še:

Komentarji: