Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hazard veliko slabši kot Bale in Kaka

Belgijski mojster se išče vse od prihoda v Madrid pred slabima dvema letoma.
Florentino Perez je 13. junija 2019 ponosno pokazal svojo novo pridobitev, belgijskega mojstra Edena Hazarda. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Florentino Perez je 13. junija 2019 ponosno pokazal svojo novo pridobitev, belgijskega mojstra Edena Hazarda. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
F. T.
15. 2. 2021 | 18:00
1:32
Belgijski nogometni zvezdnik Eden Hazard se je poleti leta 2019 preselil iz Londona v Madrid v poslu, v katerem je Real Madrid odštel Chelseaju 100 milijonov evrov, z nekaterimi bonusi bo ta znesek na koncu še malenkost višji. Toda Hazard, ki je januarja dopolnil okroglih 30 let, se v opravi belega baleta ni proslavil. Še več, v Španiji so ga že označili za najslabši vrtoglavi nakup Reala po Brazilcu Kakaju (67 mio €) in Valižanu Garethu Baleu (101 mio €).

Toda, pozor, Hazard je v resnici vsaj zaenkrat dosegel bistveno manj kot omenjena asa. Belgijec se od prihoda v Madrid bori tudi z različnimi poškodbami, zaradi natrgane mišice na levi nogi je izpustil zadnji rezultatski preporod Madridčanov, v katerem je Real nanizal tri zmage.


Zbral je le 29,6 odstotka možnih igralnih minut


Tako je (bilo) zelo pogosto, zato je doslej v majici Reala odigral le 29,6 odstotka možnih minut, manj kot Kaka (33,5 %) in Bale (62,6 %), ki sta bila tudi rezultatsko veliko uspešnejša. Kaka je bil del zgodbe o naslovu španskega prvaka s 100 osvojenimi točkami, Bale pa je bil pomemben člen kluba ob treh osvojenih lovorikah v ligi prvakov, četudi ni bil pogosto član začetne enajsterice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine