Higuain v rdeče-črnem, Bonucci se vrača v Torino

AC Milan se je v napadu okrepil z Gonzalom Higuainom, v Juventus pa se vrača Leonardo Bonucci.
Fotografija: Gonzalo Higuain je nova "devetka" AC Milana. 
Odpri galerijo
Gonzalo Higuain je nova "devetka" AC Milana. 

Milan in Juventus sta poskrbela za enega najbolj zanimivih dni na letošnji nogometni tržnici. Po nekaj dneh ugibanj in špekulacij, kam bi se lahko preselil Gonzalo Higuain, je staro damo iz Torina najbolj prepričala ponudba Milana in argentinski napadalec bo glavni zvezdnik ekipe, ki se želi vrniti na pota stare slave. 

Juventus je Higuaina moral prodati in si povrniti nekaj denarja, ki so ga zapravili za prihod Cristiana Ronalda. Višina odškodnine ni znana, tudi zato, ker so bili v prestop udeleženi trije nogometaši. Pred lansko sezono se je Leonardo Bonucci iz Juventusa za skoraj 60 milijonov evrov preselil v Milano, kjer bi moral biti nosilec igre prerojenega Milana, a s tem ni bilo nič. Eden najboljših branilcev na svetu je bil na igrišču povsem neprepoznaven in Juventus se je letos odločil, da mu ponudijo še eno priložnost, da se vrne med najboljše v črno-belem dresu ekipe iz Torina. 



Milan je dobil še enega vrhunskega nogometaša v izmenjavi, v rdeče-črnem dresu bomo spremljali mladega branilca Mattio Caldaro, ki naj bi bil pravi naslednik Bonuccija, Barzaglija in Chielinija v osrčju obrambe italijanske izbrane vrste in zdaj tudi Milana. 
 

Southgata čaka povišica


Ko se bo vrnil z dopusta, bo Gareth Southgate precej bogatejši. Po dobrih predstavah Anglije na svetovnem prvenstvu mu bodo pri angleški nogometni zvezi povišali plačo z 1,7 milijona evrov na okrog štiri milijone letno, kolikor so zaslužili tudi Southgatovi predhodniki. 

»Radi bi ga zadržali tudi po letu 2020. Mislim, da smo na obeh straneh pripravljeni na nadaljevanje sodelovanja. V tem trenutku pa se o njegovi pogodbi še nismo pogovarjali, saj je selektor zdaj na dopustu,« je dejal izvršni direktor FA Martin Glenn, ki je tudi poudaril, kaj je največja težava pri sklepanju takšnih pogodb: »S klubi iz premier lige se ne bomo mogli primerjati, ko bo šlo za ponudbe glede višine plač. Vedno se postavlja vprašanje, kje je meja. Rad bi, da so naši strokovnjaki primerno plačani, a po drugi strani smo vendarle državno podjetje. Nismo Manchester United,« je izrazil bojazen, da FA ne bo imela dovolj sredstev, da bi tekmovala z bogatimi klubi.

Komentarji: