Hrvaška v 93. minuti premagala Španijo

V zagrebškem trilerju zmagovalca dvoboja med Hrvaško in Španijo (3:2) odločil 22-letni član Bayerja iz Leverkusna Tin Jedvaj. BiH na Dunaju potrdila prvo mesto v skupini.
Fotografija: Na Dunaju se je rajalo in plesalo po taktih navijačev in nogometašev iz Bosne in Hercegovine. Z izidom 0:0 je BiH že osvojila prvo mesto v skupini in v ligi narodovo napredovala v najmočnejšo skupino reprezentanc v Evropi. Reuters
Odpri galerijo
Na Dunaju se je rajalo in plesalo po taktih navijačev in nogometašev iz Bosne in Hercegovine. Z izidom 0:0 je BiH že osvojila prvo mesto v skupini in v ligi narodovo napredovala v najmočnejšo skupino reprezentanc v Evropi. Reuters

Kakšen večer za nogometni reprezentanci Hrvaške in BiH v ligi narodov. V Zagrebu je izgubila Španija, na Dunaju je Bosna in Hercegovina potrdilo prvo mesto v skupini B3, potem ko je na štadionu Ernst Happel pred "svojimi navijači" (37.200 gledalcev) igrala brez golov.
Junak trilerja s petimi goli na štadionu Maksimir je bil 22-letni branilec nemškega prvoligaša Bayerja iz Leverkusna Tin Jedvaj. V 17. nastopu je zabil dva gola, prvega za 2:1, drugega in zmagovalnega v tretji minuti sodnikovega dodatka. Svetovna podprvakinja Hrvaška je bila vselej v rezultatski prednosti, Španija pa je zapravila številne priložnosti.

Tin Jedvaj je potrdil, da bi lahko imel vidno vlogo v reprezentanci svetovnih podprvakov v prihodnosti. FOTO: Reuters
Tin Jedvaj je potrdil, da bi lahko imel vidno vlogo v reprezentanci svetovnih podprvakov v prihodnosti. FOTO: Reuters


Hrvaška je ohranila upanje za zmago v skupini, a prav tako je še vedno lahko zadnja, kar bi pomenilo, da je izpadla v drugi kakovostni boben evropskih moštev. O zmagovalcu skupine A4 in o tem, kdo bo izpadel, Hrvaška ali Anglija, bo odločala nedeljska tekma na Wembleyu. Španija bo kljub drugemu porazu najmanj druga ali prva, če se bosta polfinalista s SP v Rusiji razšla brez zmagovalca. Hrvaški za obstanek zadostujejo neodločeni izidi višji od 0:0.

Ante Rebić (levo) je povzročal oblilo težav Sergiu Ramosu, ki je za Španijo izenačil na 2:2 z bele točke. FOTO: Reuters
Ante Rebić (levo) je povzročal oblilo težav Sergiu Ramosu, ki je za Španijo izenačil na 2:2 z bele točke. FOTO: Reuters


Izidi

A2 – Belgija : Islandija 2:0 (Batshuayi 2); vrstni red: Belgija 9, Švica 6, Islandija 0.
A4
– Hrvaška : Španija 3:2 (Kramarić, Jedvaj 2; Ceballos, Ramos); vrstni red: Španija 6, Anglija in Hrvaška po 6.
B3 – Avstrija : BiH 0:0; vrstni red: BiH 10, Avstrija 4, Irska 0.
C2 – Grčija : Finska 1:0 (Granlund avt.), Madžarska : Estonija 2:0 (Orban, Szalai); vrstni red: Finska 12, Grčija 9, Madžarska 7, Estonija 1.
D1 – Kazahstan : Litva 1:1 (Sujumbajev; Rakels), Andora : Gruzija 1:1 (Martinez; Čaketvadze); vrstni red: Gruzija 13, Kazahstan 6, Latvija in Andora po 3
D2 – Luksemburg : Belorusija 0:2 (Dragun 2), San Marino : Moldavija 0:1 (Damascan); vrstni red: Belorusija 11, Luksemburg 9, Moldavija 8, San Marino 0.

Komentarji: