Iker Casillas v trenerskem štabu Porta

Španskemu vratarju so po srčnem infarktu ponudili novo vlogo v klubu.
Fotografija: Španski nogometaš Iker Casillas je pred dvema mesecema doživel srčni infarkt. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Španski nogometaš Iker Casillas je pred dvema mesecema doživel srčni infarkt. FOTO: Reuters

Španski nogometaš Iker Casillas okreva po srčnem infarktu, ki ga je doživel pred dvema mesecema med treningom. Vratarju Porta so zdaj v klubu, v katerem igra, ponudili novo vlogo, radi bi ga imeli v trenerskem štabu. Portugalci si želijo, da bi bil povezovalni člen med igralci, trenerjem in menedžmentom. Osemintridesetletnik, ki je s špansko reprezentanco osvojil naslov svetovnega prvaka leta 2010, se bo z veseljem lotil novega izziva.

"Trudil se bom po najboljših močeh pomagati svojim soigralcem. O tem smo se pogovarjali že prejšnjo sezono, ko sem se soočal z zdravstvenimi težavami, radi bi, da ostanem v klubu, blizu igralcev, tudi mlajših, ker bo veliko sprememb," je razmišljal Casillas, ki je po srčnem infarktu preživel pet dni v bolnišnici in tedaj ni vedel, kakšna bo njegova prihodnost. 

Vratar, ki se je na Portugalsko preselil iz madridskega Reala leta 2015, je v prejšnji sezoni odigral 31 ligaških tekem za Porto. Za Real je v 16-letni karieri na štadionu Santiago Bernabeu zbral 725 nastopov, s klubom je osvojil tri lovorike lige prvakov in pet naslovov v španski ligi. V svojem življenjepisu ima še naslov svetovnega prvaka 2010 z reprezentanco, v kateri je bil tedaj kapetan, z izbrano vrsto pa si je priigral še zaporedna naslova evropskih prvakov v letih 2008 in 2012.

Komentarji: