Iniesta nov izziv našel na Japonskem

Andres Iniesta je po poročanju radia Cadena SER že dogovorjen za prestop na Japonsko. 
Fotografija: Andres Iniesta je v nedeljo odgiral svoj zadnji El Clasico. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Andres Iniesta je v nedeljo odgiral svoj zadnji El Clasico. FOTO: Albert Gea/Reuters

Po poročanju španskega radia Cadena SER bo nogometni zvezdnik Barcelone Andres Iniesta po koncu sezone odšel v deželo vzhajajočega sonca in podpisal triletno pogodbo z japonskim moštvom Vissel Kobe. Isti vir navaja, da bo Iniesta, ki bo v petek praznoval 34. rojstni dan, na leto zaslužil okoli 25 milijonov evrov neto.

Dogovor med Iniesto in japonskim klubom, kjer igra nekdanji nemški reprezentant Lukas Podolski, naj bi bil po poročanju omenjenega španskega radia sklenjen v nedeljo pred tekmo z madridskim Realom, ki se je na stadionu Camp Nou končala z neodločenim izidom 2:2.

Poleg Inieste in predsednika Vissela Hiroshija Mikitanija, ki je tudi prvi mož podjetja Rakuten, sicer glavnega pokrovitelja katalonskega nogometnega velikana, so bili na sestanku navzoči tudi vodilni možje Barcelone.
 

Nič ne bo s selitvijo na Kitajsko


Radio Catalunya je sicer v ponedeljek poročal, da so pogovori med Iniesto in japonski klubom Vissel Kobe v zaključnem obdobju, radio Cadena SER pa je danes poročal, da je pogodba med obema stranema že sklenjena.

Iniesto so v zadnjem času povezovali tudi z odhodom na Kitajsko, največkrat pa je bila omenjena ekipa Chongqing Lifan. Kitajski klub se je medtem že odzval in kategorično zavrnil namigovanja medijev, da je Iniesti za triletno pogodbo ponudil 81 milijonov evrov.

Preberite še:

Komentarji: