Inter je poslal v ogenj Lukakuja in izkoristil spodrsljaj Milana

Do 22. kola vodilni je izgubil na gostovanju pri Spezii z 0:2. Derbi med Napolijem in Juventusom je z bele točke odločil Insigne.
Fotografija: Romelu Lukaku je zabil prvi gol za Inter s strelom z enajstih metrov. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Romelu Lukaku je zabil prvi gol za Inter s strelom z enajstih metrov. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

V 22. kolu italijanskega prvenstva sta bila poražena dva velikana. Vodilni Milan je v nasprotju s pričakovanji zapustil z ničlo gostovanje pri Spezii (0:2), branilec naslova Juventus pa je izgubil derbi z Napolijem (0:1). Atalanta Josipa Iličića je v Cagliariju zmagala z 1:0. Zanji je na sceno stopil Inter Samirja Handanovića in izkoristil ponujeno priložnost: s 3:1 je ugnal Lazio in skočil na vrh lestvice.

Kapetan Interja Handanović je proti Laziu odigral 500. tekmo v elitni italijanski ligi, potem ko je na Apeninskem polotoku ob Interju v serie A igral še za Udinese in eno tekmo v polletnem obdobju posoje pri Laziu. V dresu Rimljanov je 15. maja 2005 doživel debi ob remiju 1:1 s Sampdorio.

Ob njegovem jubileju je Inter prišel do vodstva v 22. minuti, potem ko je najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Wesley Hoedt, unovčil Romelu Lukaku. Dosegel je svoj 15. gol v sezoni, 16., s katerim se je na vrhu lestvice strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom iz Juventusa, pa je za vodstvo z 2:0 zabil v 45. minuti.

V 61. minuti je Gonzalo Escalante zmanjšal zaostanek Lazia, ko je preusmeril žogo za Handanovićev hrbet po prostem strelu Sergeja Milinković-Savića. A že v 64. minuti je Inter spet povečal prednost, po protinapadu in Lukakujevi podaji je enajsti gol v sezoni dosegel Lautaro Martinez. Inter ima zdaj točko prednosti pred Milanom, Roma zaostaja za sedem, Juventus pa ob tekmi manj za osem točk.
 

Atalanta se je mučila


Atalanta se je v Cagliariju dolgo mučila z domačo ekipo, Duvan Zapata je v 83. minuti zadel prečko s strelom z glavo, v 90. minuti pa je tri točke in enajsto zmago v sezoni gostom zagotovil Luis Muriel, ki je v 69. minuti vstopil v igro namesto Iličića. Dosegel je svoj 13. gol sezone. V peti minuti dodatka pa so sodniki najprej pokazali na belo točko po domnevnem prekršku Berata Djimsitija, a so odločitev po pregledu posnetka odločitev spremenili, tako da so domači ostali brez najstrožje kazni.

Nogometaši Atalante so prešerno proslavili tesno zmago. FOTO: Miguel Medina/AFP
Nogometaši Atalante so prešerno proslavili tesno zmago. FOTO: Miguel Medina/AFP


Na prvi nedelski tekmi je Roma premagala Udinese s 3:0 in prišla na tretje mesto na lestvici. V prvem polčasu je dvakrat zadel Jordan Veretout, drugič je bil uspešen z enajstmetrovko. Tretji zadetek je tik pred iztekom tekme prispeval Pedro.
 

Milan ni izkoristil priložnosti


Rdeče-črni iz Milana so bili pred tekmo pri Spezii deležni lepe novice, saj je njihov torinski tekmec za naslov ostal praznih rok, česar pa niso znali izkoristiti. Nogometaši Spezie so oba zadetka dosegli v drugem polčasu. Akcijo za vodilnega so izpeljali v 56. minuti, ko je Matteo Ricci stekel v kazenski prostor, branilec Simon Kjaer mu je žogo izbil, a le do njegovega soigralca Giulia Maggioreja, ki je zadel v nebranjeno mrežo.

Spezia je zmago potrdila v 67. minuti iz prekinitve. Nahuel Estevez je izvedel prosti strel z leve strani in žogo poslal na rob kazenskega prostora, tam pa jo je izjemno natančno udaril Simone Bastoni in zadel v daljši kot za končnih 2:0.

Spezia je z goloma v drugem polčasu šokirala vodilne Milančane. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Spezia je z goloma v drugem polčasu šokirala vodilne Milančane. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

 

Insigne zmagoviti gol proti Juventusu posvetil ženi


Poleg Milana je bil danes neuspešen tudi italijanski prvak Juventus, ki je izgubil derbi z Napolijem (0:1).

Torinčani so na gostovanju streljali s praznimi naboji. Razmerje strelov je bilo 23:8 v njihovo korist (6:2 v okvir vrat), imeli so tudi 60% posest žoge, kar pa jim ni pomagalo, saj niso uspeli premagati Alexa Mereta, ki je v vratih zamenjal poškodovanega Davida Ospino.

Edini zadetek je v 31. minuti z bele točke dosegel Lorenzo Insigne, ki je žogo silovito zabil v levi zgornji kot in na svoji 378. tekmi za Napoli dosegel jubilejni 100. gol.

»Zelo smo zadovoljni z zmago, predvsem pa s predstavo. Delovali smo kot prava ekipa in se borili do samega konca. Hirving Lozano je bil pri koncu z močmi, tako da smo igrali praktično z deseterico. Zame je bilo nekaj posebnega, da sem kot Neapeljčan zadel za zmago nad Juventusom. Ta zadetek posvečam ženi za valentinovo,« je po zmagi dejal Insigne.

Juventus s tretjim porazom sezone ostaja sedem točk za prvouvrščenim Milanom, ki bo danes velik favorit na gostovanju pri Spezii.


 

Zajc pomagal Genoi do točke


Nogometaši Genoe so gostovali pri Torinu in iztržili točko (0:0).

Pri klubu iz Genoe je celo tekmo igral slovenski reprezentant Miha Zajc, ki je enkrat streljal mimo vrat in dobil tudi tri zračne dvoboje. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: