Iz Kijeva v Liverpool za 20 milijonov evrov

Ukrajinski nogometaš Vitalij Mikolenko in doslej soigralec slovenskega reprezentanta Benjmanina Vervbiča pri kijevskem Dinamu je novi član Evertona.
Fotografija: Mladi ukrajinski nogometaš Vitalij Mikolenko (levo) je uresničil sanje s prestopom v Anglijo. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Mladi ukrajinski nogometaš Vitalij Mikolenko (levo) je uresničil sanje s prestopom v Anglijo. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Angleški nogometni prvoligaš Everton se je na prvi dan v letu 2022 okrepil z ukrajinskim levim bočnim branilcem Vitalijem Mikolenkom, zdaj že nekdanjim soigralcem slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča pri kijevskem Dinamu. V klubu zneska za prestop niso razkrili, angleški mediji pa so poročali, da so za 22-letnika pri Evertonu odšteli dobrih 20 milijonov evrov.

Mikolenko, ki je za Ukrajino igral na 21 tekmah, je podpisal štiriletno pogodbo oziroma do junija 2026.

»Vedno sem sanjal o igranju v angleški ligi. Star sem 22 let, a se ne počutim kot mladenič. Imam izkušnje z evropske ravni, upam pa, da bom še napredoval kot igralec,« je za klubsko televizijo dejal Mikolenko, ki naj bi zamenjal Lucasa Digneja. Ta se je znašel na stranskem tiru pri trenerju Rafaelu Benitezu in ga povezujejo z odhodom k Brightonu ali Chelseaju.

Preberite še:

Komentarji: