Real po zmagi v clasicu edino neporaženo moštvo v Španiji

Veliki derbi med Realom in Barcelono je pripadel Madridčanom. Jan Oblak poškodovan ob zmagi Atletica.
Fotografija: Karim Benzema (levo) je prvi načel mrežo Barcelone. FOTO: Susana Vera/Reuters
Odpri galerijo
Karim Benzema (levo) je prvi načel mrežo Barcelone. FOTO: Susana Vera/Reuters

V osrednjem dvoboju 9. kola španskega nogometnega prvenstva je Real Madrid premagal gostujočo Barcelono s 3:1 in ostal edina neporažena ekipa v ligi. Pred Katalonci imajo Madridčani zdaj tri točke naskoka.

Na domačem igrišču so bili v uvodnem delu boljši Madridčani, ki so hladnokrvno izkoriščali priložnosti. Najprej je za vodstvo v 12. minuti poskrbel Karim Benzema, potem ko je pred tem po levi strani pobegnil Vinicius, po njegovem strelu je žogo odbil vratar Marc Andre ter Stegen, a na nogo Benzemaju, ki mu ni bilo težko zadeti.

Na podoben način so domači prišli do drugega zadetka v 35. minuti, ko je žoga prišla do Federica Valverdeja na robu kazenskega prostora, ta pa jo je z močnim strelom poslal v mrežo. Za blaugrano je imel v prvem delu najlepšo priložnost Robert Lewandowski, a je v 25. minuti žogo z dveh metrov poslal prek vrat.

V nadaljevanju so gostitelji znali nadzorovati potek tekme. V 53. minuti je Benzema dosegel še en gol, vendar zaradi prepovednega položaja na začetku akcije ni obveljal. Za kanček upanja gostov je v 83. minuti zadel Ferran Torres, potem ko je pred vrati žogo po podaji Ansuja Fatija s peto do njega podaljšal Lewandowski. V končnici pa je Real dosegel še tretji gol, zaradi prekrška nad Rodrygom v kazenskem prostoru je slednji sam spremenil enajstmetrovko v zadetek.

Jan Oblak je obležal na travnati površini legendarnega štadiona San Mames. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Jan Oblak je obležal na travnati površini legendarnega štadiona San Mames. FOTO: Ander Gillenea/AFP

Oblak zapustil zelenico

Nogometaši Atletico Madrida so gostovali v Bilbau pri Athleticu in zmagali z 1:0. Slovenski vratar Jan Oblak je moral sredi drugega polčasa po trku z nasprotnim igralcem zapustiti igrišče zaradi bolečin v zgornjem delu telesa. Oblak je drugič v tej sezoni moral z igrišča zaradi poškodbe. Tokrat jo je staknil ob posredovanju pred Alexom Berenguerjem. Ob skoku in trku z nasprotnim igralcem ter trdem pristanku na tleh je začutil bolečino v ramenskem obroču, nekaj minut kasneje pa je sam zahteval menjavo zaradi, kot je pokazal soigralcem, bolečin v vratu oziroma glavi.

Škofjeločan je moral dve tekmi v španskem prvenstvu izpustiti že septembra zaradi poškodbe stegenske mišice. Strelec edinega zadetka na San Mamesu je bil Antoine Griezmann v 47. minuti. Šele drugo zmago v sezoni je zabeležila Sevilla, ki je v minuli sezoni zasedla četrto mesto v la ligi. V gosteh je premagala Mallorco, edini zadetek na tekmi pa je na začetku drugega polčasa dosegel Nemanja Gudelj.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: