John Terry spet pri Chelseaju

Nekdanji odlični nogometaš in tudi kapetan angleške reprezentance bo pomagal pri razvoju mladih igralcev.
Fotografija: Jose Mourinho in John Terry sta preživela veliko skupnih zmag. FOTO: John Sibley/Reuters
Odpri galerijo
Jose Mourinho in John Terry sta preživela veliko skupnih zmag. FOTO: John Sibley/Reuters

Nekdanji kapetan Chelseaja John Terry se vrača v klub s Stamford Bridgea, da bi pomagal pri razvoju mladih igralcev, poročajo britanski mediji, navaja hrvaška tiskovna agencija HINA. Terry je bil brez dela od poletja, ko je zapustil mesto takratnega pomočnika trenerja Aston Ville Deana Smitha. Iskal je trenersko službo v premier ligi in drugi angleški ligi, a mu ni uspelo.

Enainštiridesetletnik je igral za Chelsea od leta 1998 do 2017. Ko je zapustil klub, je pogosto obiskal center za trening in si rad ogledal tekme mladinske ekipe Chelseaja, dodaja Hina. Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance je 7. oktobra 2018 po 23 letih končal igralsko kariero. Večji del igralske kariere je preživel pri Chelseaju, s katerim je osvojil ligo prvakov, evropsko ligo in po pet naslovov angleškega prvaka ter pokalov FA in lige.

Obrambni nogometaš je med letoma 2003 in 2012 za angleško izbrano vrsto na 78 tekmah dosegel šest golov, igral je na dveh svetovnih (2006 in 2010) in dveh evropskih prvenstvih (2004 in 2012).

Njegova zadnja tekma je bila maja 2018, ko je z Aston Villo v finalu končnice izgubil proti Fulhamu, tako da se Villi ni uspelo vrniti med elitno druščino angleškega prvenstva.

Komentarji: