Jürgen Klopp o nižanju plač in ne o velikih nakupih

Nemški trener Liverpoola je mnenja, da v sedanjih časih ne vidi možnosti za prestope nogometašev za velikanske zneske.
Fotografija: Jürgen Klopp bolj kot o prestopih najboljših nogometašev razmišlja o tem, da se bo treba navaditi na to, da bo na voljo manj denarja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jürgen Klopp bolj kot o prestopih najboljših nogometašev razmišlja o tem, da se bo treba navaditi na to, da bo na voljo manj denarja. FOTO: AFP

Zdaj, ko se nogomet počasi prebuja in skuša priti na nekdanja izhodišča po koronakrizi, ni čas za astronomske prestope in milijonska plačila nogometašem, je prepričan trener Liverpoola Jürgen Klopp. Oglasil se je zaradi še ne realiziranega, a po medijskih navedbah že dogovorjenega prestopa rojaka Tima Wernerja iz Leipziga v Chelsea.

Nemški napadalec Timo Werner, prvi zvezdnik Leipziga, kjer igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, naj bi se po tej sezoni preselil v London. Chelsea je namreč po poročanju nemških in britanskih medijev pripravljen plačati odkupno klavzulo nemškemu klubu, kar ga bo stalo med 55 in 60 milijoni evrov. Uradne potrditve prestopa sicer še ni.

Klopp je v pogovoru za televizijo Sky dejal, da v sedanjih časih ne vidi možnosti za takšne velikanske zneske. V bitki za Wernerja so v preteklosti številni ljubitelji nogometa videli tudi Liverpool, a se, kot kaže, ta klub ne namerava spusti v projekt.

Najbolj želeni nemški napadalec Timo Werner (desno) je še podaljšal pogodbo z Leipzigom. FOTO: AFP
Najbolj želeni nemški napadalec Timo Werner (desno) je še podaljšal pogodbo z Leipzigom. FOTO: AFP


»V tem trenutku vsi izgubljamo sredstva. Smo brez gledalcev, vračati moramo kupnine za vstopnice, tudi naslednja sezona bo morda brez gledalcev. Ne bomo prodali vstopnic VIP, to bo vplivalo na naše partnerje in imelo še druge posledice. Stvari se bodo spremenile,« je dejal Klopp o trenutnem dogajanju v nogometu.

Poudaril je, da zato ni primerno, da bi klubi v teh časih ponujali desetine milijonov za prestope. »Pogovarjamo se o znižanju plač igralcem in zaposlenim v klubih. Na drugi strani pa je v igri 50 ali 60 milijonov € za nogometaša. To bi bilo treba razložiti,« je bil oster Klopp.

Pri Leipzigu za zdaj še niso potrdili, da bi bil kdo od tekmecev pripravljen plačati odkupno klavzulo za Wernerja.

»Radi bi v ligo prvakov, v tem trenutku se s Timom pogovarjamo samo o tem. Podpisali smo pogodbo z njim, da bi zagotovili graditev naše mlade ekipe. Klavzulo je zahteval on, zato zdaj on odloča o naslednjih korakih. A za zdaj nismo dobili nobene ponudbe,« je po sobotni tekmi nemške bundeslige – Leipzig jo je sicer končal z nepričakovanim spodrsljajem in le točko proti zadnjemu Paderbornu – dejal direktor kluba Oliver Mintzlaff.

Komentarji: