Juventus tudi brez Ronaldovih golov gladko čez Kurtićeve

Milanski Inter je v gosteh igral neodločeno s Spezio 1:1 in oddal še dve točki.
Fotografija: Jasmin Kurtić (v ozadju9 si je takole ogledoval eno od akcij Cristiana Ronalda. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Jasmin Kurtić (v ozadju9 si je takole ogledoval eno od akcij Cristiana Ronalda. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Milanski Inter je v 32. kolu italijanskega nogometnega prvenstva v gosteh igral neodločeno s Spezio 1:1. Ekipa nekdanjega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića ima zavoljo poraza Milana proti Sassuolu z 1:2 zdaj deset točk prednosti pred mestnim tekmecem, na tretje mesto pa se je prebil Juventus, ki je ugnal Parmo Jasmina Kurtića s 3:1.

Inter strumno koraka proti 19. scudettu, šest krogov pred koncem serie A izdatno točkovno prednosti pred Milanom. Izbranci Antonia Conteja so se v danes resda nadejali polnemu izkupičku, a so se zavoljo poraza Milana razveselili tudi točke. Spezia je povedla v 12. minuti po golu Diega Fariasa. Nogometaši iz lombardijske prestolnice so izenačili v 39. minuti prek Ivana Perišića, v drugi polovici tekme pa niso uspeli streti odpor tekmeca iz druge polovice razpredelnice. Handanović je branil celo tekmo za Inter.


Zajc igral vso tekmo, Pandev pa zabijal gole


Drugouvrščenemu Milanu je na domačem San Siru spodrsnilo proti Sassuolu. »Rossoneri« so povedli v 30. minuti po zadetku Hakana Calhanogluja, v končnici druge polovice tekme pa so gosti uprizorili prvovrsten preobrat in po dveh golih Giacoma Raspadorija v 76. in 83. minuti slavili z 2:1.

Miha Zajc (desno) in Milanov napadalec Rafael Leao v skoku. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Miha Zajc (desno) in Milanov napadalec Rafael Leao v skoku. FOTO: Filippo Monteforte/AFP


Poraz Milana je izkoristil Juventus, ki je šele v drugem polčasu strl odpor Kurtićeve Parme, ta je povedla v 25. minuti po natančno izvedenem prostem strelu Gastona Brugmana, in se mu približal na točko zaostanka. »Stara dama« je tik pred odhodom na veliki odmor izenačila prek Alexa Sandra. Brazilski bočni branilec se je v drugi minuti drugega polčasa znova vpisal med strelce, končni izid pa je postavil Matthijs de Ligt v 68. minuti.

Genoa Mihe Zajca, ki je odigral celotno tekmo, se je na domačem stadionu Luigi Ferraris z Beneventom razšla z neodločenim izidom 2:2. Za gostitelje je oba gola dosegel makedonski veteran Goran Pandev (11., 21.), za goste pa Nicolas Viola (5./11 m) in Gianluca Lapadula (15.).

Samir Handanović v obrambni akciji med tekmo s Spezio. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Samir Handanović v obrambni akciji med tekmo s Spezio. FOTO: Andreas Solaro/AFP


Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: