Južni sosedi brez dveh zvezdnikov?

Nastopa Interjevih nogometašev Perišića in Brozovića sta zaradi covida-19 pod vprašajem za tekmo proti Sloveniji.
Fotografija: Hrvaško je oslabil koronavirus. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Hrvaško je oslabil koronavirus. FOTO: Franck Fife/AFP

Hrvaška nogometna reprezentanca bo bližnje tekme proti Sloveniji, Cipru in Malti v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 morda igrala brez članov Interja Ivana Perišića in Marcela Brozovića. Trenutno vodilna ekipa v serie A je svojim igralcem v primeru okužbe z novim koronavirusom prepovedala odhod na reprezentančne tekme.
 
Poleg Perišića in Brozovića so bili na zadnjem testiranju pozitivni tudi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, Danilo D'Ambrosio, Stefan de Vrij in Matias Vecino.
 

Brez tekme s Sassuolom


Zasedba iz lombardijske prestolnice je po mestnem odloku morala prekiniti vse svoje aktivnosti v naslednjih štirih dneh ter odpovedala sobotno tekmo državnega prvenstva proti Sassuolu.

Ivan Perišić utegne manjkati na tekmi s Slovenijo. FOTO: Yves Herman/Reuters
Ivan Perišić utegne manjkati na tekmi s Slovenijo. FOTO: Yves Herman/Reuters


Milanski Inter je v sporočilu za javnost zapisal, da bodo vsi člani vnovično testiranje opravili v ponedeljek, 22. marca. Slovenska nogometna reprezentanca bo 24. marca začela kvalifikacije za SP 2022. Ta dan bo v Stožicah gostila Hrvaško, tri dni kasneje bo v Sočiju igrala proti Rusiji, 30. marca pa v Nikoziji proti Cipru. V skupini H sta sicer še Slovaška in Malta.

Hrvate na uvodu kvalifikacij čaka gostovanje v Sloveniji, naslednji dve tekmi pa bo igrala na Reki proti Cipru in Malti.

Preberite še:

Komentarji: