Kampl, Stojanović in Mevlja zmagovito (VIDEO)

Od slovenskih nogometašev v današnjih dvobojih tretjega kola evropske lige igra še Benjamin Verbič.
Fotografija: Kevin Kampl je v 41. minuti zapravil izjemno priložnost za zadetek. FOTO: Hannibal Hanschke/Reuters
Odpri galerijo
Kevin Kampl je v 41. minuti zapravil izjemno priložnost za zadetek. FOTO: Hannibal Hanschke/Reuters

Ljubljana – Prvi trije od štirih klubov s slovenskim pridihom, ki danes tekmujejo v tretjem kolu skupinskega dela nogometne evropske lige, so bili vsi uspešni in izvlekli poln izkupiček. Vsaj na papirju najlažje delo je imel Leipzig, ki je v skupini B pred 38.126 gledalci na domači Red Bull Areni z 2:0 odpravil zasedbo Celtica in tako vknjižil drugi komplet treh točk v sezoni. Oba gola sta padla v prvem polčasu, takoj po pol ure igre, v razmaku petih minut. Najprej je bil uspešen Brazilec Matheus Cunha, nato še Portugalec Bruma. Kevin Kampl je bil v igri 84 minut, preden ga je nadomestil Erik Majetschak, odlično priložnost za zadetek pa je imel v 41. minuti, a se je Craig Gordon izkazal z bravurozno obrambo.

Kevin Kampl je bil v igri do 84. minute. FOTO: Robert Michael/AFP
Kevin Kampl je bil v igri do 84. minute. FOTO: Robert Michael/AFP



Dinamo ostal neporažen


Zagrebški Dinamo se je do zmage z 2:1 dokopal na gostovanju (brez gledalcev) pri Trnavi, ki je sicer prva zadela prek Ali Ghorbanija. Gostje so odgovorili v drugem polčasu, v 65. minuti je izenačil Mario Gavranović, v 78. minuti pa končni izid postavil Mislav Orsić. V zmagovalni vrsti je slovenski branilec Petar Stojanović na igrišču vztrajal od začetka do konca. Zmaga hrvaškega predstavnika je zaslužena, saj je imel vso statistiko malenkostno na svoji strani, po treh dvobojih pa ostaja še neporažen, v vsakem je dosegel vsaj po dva zadetka. Trnava še naprej drži tretje mesto v skupini D z eno zmago.

Petar Stojanović v sezoni evropske lige ostaja neporažen. FOTO: Vladimir Šimiček/AFP
Petar Stojanović v sezoni evropske lige ostaja neporažen. FOTO: Vladimir Šimiček/AFP



Mevlja obsedel na klopi


Zmagal je tudi Zenit iz St. Peterburga, ki je pred domačim avditorijem z 2:1 strl odpor Bordeauxa, ki tako tudi po tretjem obračunu v skupini C ostaja praznih rok, medtem ko ruski zastopnik vodi s sedmimi točkami. Za današnje tri sta poskrbela Artjom Dzjuba, ki je v prvem polčasu zadel, v drugem pa podal za gol in zgrešil najstrožjo kazen, in Daljor Kuzjajev, ki je končni izid postavil v 85. minuti. Prvi so sicer vodili gostje, ki so bili celo malenkostno več pri strelu, v 26. minuti je Zenitovo mrežo načel Jimmy Briand. V zmagovalni vrsti je branilec Miha Mevlja ves dvoboj spremljal s klopi.

Benjamin Verbič se je veselil s strelcem prvega gola Tomaszem Kedzioro. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Benjamin Verbič se je veselil s strelcem prvega gola Tomaszem Kedzioro. FOTO: Stephane Mahe/Reuters



Verbič do prve zmage


Pozno zvečer je dvoboj tretjega kola začel tudi Benjamin Verbič, ki je v majici kijevskega Dinama gostoval pri Rennesu. Ukrajinsko moštvo je po dveh zaporednih neodločenih izidih lovilo prvo zmago v skupini K – in to uspešno, saj je bilo boljše z 2:1. V 21. minuti se je do vodstva dokopalo po zaslugi Tomasza Kedziore, še pred glavnim odmorom je s srečnim golom s prostega srela, po veliki napaki vratarja Denisa Bojka, izenačil Clement Grenier. Dinamovim soigralcem je v 85. minuti medvedjo uslugo napravil Volodimir Šepeljov, ki je moral z drugim rumenim kartonom predčasno pod prho, vseeno je štiri minute pozneje z igralcem manj zadel Vitalij Bujalski. Verbič je igral do 74. minute, ko ga je nadomestil Vladislav Suprjaga.

Komentarji: