Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kapetan zabijal za vrnitev na vrh

V 30. kolu 1. SNL zanesljiva zmaga prvaka, Olimpija danes v Kidričevem
Mariborski kapetan Marcos Tavares za prvim strelcem 1. SNL Matejem Poplatnikom zaostaja le še za en gol na lestvici strelcev.  FOTO: Tadej Regent/Delo/
Mariborski kapetan Marcos Tavares za prvim strelcem 1. SNL Matejem Poplatnikom zaostaja le še za en gol na lestvici strelcev.  FOTO: Tadej Regent/Delo/
Gorazd Nejedly
3. 5. 2018 | 06:00
3. 5. 2018 | 16:29
4:10
Lažje od pričakovanj je Maribor prišel do zmage v Velenju in v 30. kolu 1. SNL vsaj za 24 ur zasedel vrh lestvice. Olimpija bo namreč danes gostovala v Kidričevem. Upanje o obstanku si je po zmagi proti Krškemu povrnil Triglav, Domžale pa so se po porazu v Celju vrnile v zmagovalni ritem.

Vijolični so »stisnili za vrat« zeleno-bele, ki so v slabem mesecu dni izgubili 10 točk prednosti. Pred dvobojem z Aluminijem sta se iz oči v oči sestala tudi predsednik Olimpije Milan Mandarić in trener Igor Bišćan, da bi navijačem sporočila, da v klubu vsi dihajo kot eno in vsi pihajo v isti rog. Kaj drugega jim niti ne ostane, Maribor je tako prepričljiv, razigran in učinkovit, kot v tej sezoni še ni bil.
 

Premija tudi za Vilerja

Ni težav, pa si je bila na štadion Ob jezeru enotna mariborska navijaška četa. Tudi brez vročega, a poškodovanega Jana Mlakarja je bil napad učinkovit, v glavni vlogi pa je bil kapetan in veteran Marcos Tavares. V 45. minuti je z bližine izkoristili dotik z glavo Luke Zahovića. Ta je poskušal streljati, a je očitno v takšni formi, da tudi ko ni strelec, statistiko zapolni z naključno asistenco. Rudar se je tik pred odmorom znašel v nezavidljivem položaju, po igri si je v prvem polčasu zaslužil vsaj neodločen rezultat, morda bi jo vijoličnim še bolj zagodel, če bi Dominik Radić v 27. minuti slalom med mariborskimi branilci končal s strelom v mrežo. Veselje mu je preprečil Mitja Viler, ki si je za to obrambno akcijo zaslužil dodatno premijo.
Prednost je bila voda na mariborski mlin. Kapetan je igral sproščeno in imel je svoj dan. Tudi za drugi gol je imel odličnega asistenta, a v podobi tekmeca, s katerim je tako rekoč izpeljal dvojno podajo (Tavaresu je nespretno odbil podajo). S 14 m s strelom po tleh v levi spodnji kot vrat Marka Pridigarja je povišal prednost. Velenjčani so bili za trud nagrajeni z znižanjem rezultata, po podaji iz kota je bil strelec Jaka Bijol, zadnjo besedo pa je imel Zahović ml. V svojem slogu je rutinirano in z lobom dobil dvoboj iz oči v oči s Pridigarjem in dosegel že enajsti gol spomladi. Tavares je pri trinajstih golih in za prvim strelcem 1. SNL Matejem Poplatnikom zaostaja le še za gol.
Trener Maribora Darko Milanič je bil nove zmage kajpak zelo vesel. »Zelo pomembna zmaga in že šesta v nizu. Izpeljali smo dobro tekmo, si priigrali veliko priložnosti in rezultat bi lahko bil še višji,« je povedal 50-letni Izolan in komentar dopolnil o zimzelenem kapetanu: »Je zelo ambiciozen in samo vesel sem, da ima takšno željo po zabijanju golov. Ne sme se ustaviti, mislim, da je zabil že 18 golov v tej sezoni v vseh tekmovanjih.«
 

Domžale igraje, Triglav za obstanek

Edini letošnji poraz (v Celju) so v domžalskem taboru na hitro pometli pod preprogo. V Ankaranu so resda imeli tekmeca po meri za celjenje ran, zato so si lahko privoščili tudi nekaj več sproščenosti. Po dva gola v vsakem polčasu, tretjega v nizu je zabil Jamajčan Shamar Nicholson, za piko na i dvoboja pa je 12. ligaški gol z bele točke dosegel še Lovro Bizjak – to so bili vrhunci neenakovredne tekme.
Veliko usodnejša je bila v Kranju, kjer je domači Triglav brez podpore navijačev lovil zmago za stik s tekmeci za obstanek. Svoj cilj je izpolnil s prvo letošnjo zmago, ki sta jo že v prvem polčasu priigrala Ljubljančana v kranjskem dresu Luka Majcen in David Tijanić.
»Že proti Ankaranu in proti Mariboru smo pokazali dobro igro, a nismo bili nagrajeni s točko ali točkami. Čutili pa smo, da je Krško premagljivo. Namesto, da bi gostje izenačili, smo mi takoj povišali prednost, v drugem polčasu pa smo branili prednost,« je

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine