Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kavčič ne more računati na Oblaka in Iličića

»V vsakem dvoboju bomo šli na zmago. Cilj je prvo mesto v skupini. Ne trdim, da ga bomo osvojili, a cilj je takšen.«
Jan Oblak je bil za selektorja nedosegljiv, dobil pa je klubsko obvestilo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Jan Oblak je bil za selektorja nedosegljiv, dobil pa je klubsko obvestilo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
J. P.
29. 8. 2018 | 15:49
29. 8. 2018 | 18:36
3:52
Brdo pri Kranju – Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je obelodanil imena igralcev, na katere bo računal v uvodnih dveh obračunih novonastale evropske lige narodov z Bolgarijo in Ciprom. Na seznamu manjkata poškodovani čuvaj mreže Jan Oblak in oboleli Josip Iličić. Prvo tekmo bodo Slovenci odigrali že prihodnji četrtek doma proti Bolgarom, tri dni pozneje bodo gostovali na Cipru, v skupini 3 lige C je še Norveška. Zmagovalec skupine se bo imel možnost prek tega tekmovanja prebiti na euro 2020 in napredovati stopničko višje, v ligo B, je poročala STA. Zbor izbrane vrste bo v ponedeljek na Brdu.


Oblakove težave z ramo


Oblak se Kavčiču ni javil, so mu pa včeraj iz kluba sporočili, da ima težave z ramo: »Večkrat sem ga skušal priklicati, toda neuspešno. Včeraj je prišlo zdravniško poročilo iz Atletica, da potrebuje počitek zaradi težav z ramo, ki se mu vlečejo že nekaj časa. Potrebujem stoodstotno pripravljene in zdrave igralce, on pa ima že dlje časa tovrstne preglavice. Vse drugo so špekulacije. Do včeraj je bil na seznamu. Seveda pa ga pogrešamo, enako kot Josipa.« Na namigovanja, da se čuvaj mreže reprezentanci izogiba, ker ni njen kapetan, pa je selektor odvrnil: »Nakladanje! Kapetan je Bojan Jokić. Tako sem jaz postavil in tako je.«


Cilj je zmaga v skupini


Nato je spregovoril o ciljih v novonastali evropski ligi narodov: »V vsakem dvoboju bomo šli na zmago, glede igre pa moramo začeti pri temeljih. Biti moramo čvrsti, kompaktni, kar pa zahteva nekaj časa. Cilj je prvo mesto v skupini. Ne trdim, da ga bomo osvojili, toda cilj je takšen. Imamo primerljivo moštvo z ostalimi v skupini. Prve tekmece Bolgare smo gledali, analizirali. Gre za ekipo, ki se skuša vrniti na pot stare slave. Ima tradicijo, dobre nogometaše, zato pričakujem odprto tekmo. Niti Cipra ne gre podcenjevati, saj precej vlaga v nogomet.« Z Bolgarijo, ki je na svetovni jakostni lestvici FIFA osem mest višje (47./55.), so naši fantje dvakrat igrali v kvalifikacijah za euro 2008 in dvakrat izgubili (0:2 in 0:3). S Ciprom, ki je 87. zasedba sveta, pa so v osmih dvobojih iztržili pet zmag, dva neodločena izida in en poraz.

Tomaž Kavčič v ligi narodov meri na zmago v skupini. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Tomaž Kavčič v ligi narodov meri na zmago v skupini. FOTO: Tomi Lombar/Delo


SEZNAM IGRALCEV


Vratarji: Vid Belec (Sampdoria/Ita), Matic Kotnik (Panionios/Grč), Aljaž Ivačič (Olimpija).

Branilci: Bojan Jokić (Ufa/Rus, kapetan), Miha Mevlja (Zenit/Rus), Nejc Skubic (Konyaspor/Tur), Aljaž Struna (Palermo/Ita), Jure Balkovec (Verona/Ita), Luka Krajnc (Frosinone/Ita), Miha Blažič (Ferencvaroš/Mad), Nemanja Mitrović (Jagiellonia/Pol), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb/Hrv).

Zvezni igralci: Kevin Kampl (Leipzig/Nem), Jasmin Kurtić (Spal/Ita), Miha Zajc (Empoli/Ita), Leo Štulac (Parma/Ita), Rene Krhin (Nantes/Fra), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev/Ukr), Roman Bezjak (Jagiellonia/Pol), Domen Črnigoj (Lugano/Švi), Amir Dervišević (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Celje).

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne/Fra), Tim Matavž (Vitesse/Niz), Andraž Šporar (Slovan Bratislava/Slk), Luka Zahović (Maribor).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine