Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kavčič po Iličiću ostal tudi brez Kampla?

Jokić in Mevlja bosta poračunala v Rusiji. Spektakularno v Italiji, kjer bo razkrilo znanje več slovenskih legionarjev.
Kevin Kampl (levo) se pojavlja v novicah o poškodovani stegenski mišici in prestopu iz Leipziga v Barcelono.
Kevin Kampl (levo) se pojavlja v novicah o poškodovani stegenski mišici in prestopu iz Leipziga v Barcelono.
25. 8. 2018 | 06:01
3:49
Ljubljana – Zadnji konec tedna v avgustu prinaša več medsebojnih dvobojev slovenskih nogometašev na tujih igriščih. Pozoren bo selektor Tomaž Kavčič, ki bo v četrtek razkril imena fantov, s katerimi bo poskušal opraviti čim več v tekmah z Bolgarijo in s Ciprom. »Konec tedna« bo resda doživel vrhunec šele v ponedeljek.

Navijače Juventusa zanima, kako bo delovala v tej sezoni sanjska naveza med Paulom Dybalo in Cristianom Ronaldom.
Navijače Juventusa zanima, kako bo delovala v tej sezoni sanjska naveza med Paulom Dybalo in Cristianom Ronaldom.


Šele pojutrišnjem se bosta sešla Manchester United in Tottenham, klub z največjo navijaško armado na svetu in »večni« kandidat za naslov angleškega prvaka, ki v prestopnem roku ni spreminjal zasedbe. Ob trenerskem dvoboju Mourinho-Pochettino – Portugalcu po klavrnem uvodu v sezono že teče voda v grlo – bo pod lupo učinek zasedb, katerih skupna tržna vrednost presega 1,7 milijarde evrov.
 

Oči uprte v navezo Cuadrado-Dybala-Costa-Ronaldo


Podobno zvezdniško bo danes v Italiji. Vse oči bodo uprte v ligaško premiero Cristiana Ronalda pred njegovimi navijači v črno-beli opravi. Juventus meri visoko v serie A in ligi prvakov, tekma z Laziem bo pravšnja za 2. kolo sezone, ko bomo iskali odgovor na vprašanje, kako zares izvrstna je naveza Cuadrado-Dybala-Costa in pred njo Ronaldo v sistemu igre 4-2-3-1. Kdor bo zamudil popoldanski derbi, ga zvečer čaka še en čustven večer, ko bodo Napolijevi navijači z žvižgi pričakali Gonzala Higuaina.

Kavčič bo bolj aktiven v nedeljo, ko bodo igrali tekme številni legionarji na »škornju«. Med zanimivimi spopadi bo dvoboj Spala in Parme v Ferrari. Jasmin Kurtić je bil prejšnji teden eden od zvezdnikov prvega kola v serie A, njegova fotografija je krasila naslovnice časopisov, v nedeljo ob 18. uri bo eden glavnih adutov ambicioznega kluba iz bližine Bologne. Leo Štulac je v minuli sezoni opozoril nase v serie B, bil za to nagrajen s prestopom v Parmo in tudi v nekdanji »luksuzni provinci« mu pripada pomembna vloga. Dvoboj bo gotovo vreden ogleda.

Selektor Tomaž Kavčič odšteva dneve do zbora slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju.
Selektor Tomaž Kavčič odšteva dneve do zbora slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju.


Velik izziv čaka kapetana Bojana Jokića, saj bo Ufa gostila vodilno moštvo ruskega prvenstva Zenit. Pri slednjem se je odlično uveljavil Miha Mevlja. Ta blesti v zvezdniški ekipi iz St. Peterburga, ki jo vodi trener Sergej Semak, nazadnje trener Jokića v Ufi. Tudi dvoboj Ufe, ki je srečno preživela gostovanje v Domžalah, in Zenita bo privlačen.
 

Kampl med »bolniško« in selitvijo v Barcelono


Manj privlačno zveni novica o bolečini v mišici, ki jo čuti Kevin Kampl. Slednji v četrtek ni odpotoval z Leipzigom v Ukrajino, na klopi za rezerve bo pričakal tudi derbi nemškega prvenstva, ko bo Leipzig gostoval pri Kamplovem nekdanjem klubu v Dortmundu. Ob tem se drži za glavo selektor Kavčič. Potem ko je za štart Uefine lige narodov že izgubil Josipa Iličića, mu grozi podobno v primeru še enega aduta najvišje mednarodne ravni.



Po mnenju nekaterih drugih se skriva razlog za Kamplov počitek v tem, da se je zanj ogrela Barcelona. Bomo videli, kako resne so govorice o možnosti za morebiten senzacionalen prestop 27-letnega Slovenca na Camp Nou.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine