Koeman opravlja svoj posel odlično, Zidane prav obratno

Nekdanji brazilski zvezdnik v majici Barcelone Rivaldo je komentiral dogodke v španskem prvenstvu.
Fotografija: Rivaldo in Ronaldinho sta bila del sanjskega moštva Brazilije na svetovnem prvenstvu leta 2002, oba sta blestela tudi v majicah Barcelone. Foto Reuters
Odpri galerijo
Rivaldo in Ronaldinho sta bila del sanjskega moštva Brazilije na svetovnem prvenstvu leta 2002, oba sta blestela tudi v majicah Barcelone. Foto Reuters

Nekdanji brazilski zvezdnik v majici Barcelone, Rivaldo, je pohvalil delo Ronalda Koemana na klopi Barcelone, saj po njegovem mnenju opravlja odličen posel, ki se ga večina zunanjih opazovalcev sploh ne zaveda.

»Koemanu je uspelo integrirati v moštvo ogromno mladih fantov in to ni vselej uspešno, saj zahteva odličen občutek za vodenje ekipe. Na mlade ne smeš nikdar spraviti prevelikega pritiska. Koeman je prevalil breme rezultata na imena, kot so Busquets, Messi in Alba, s tem pa je zadel v polno, saj je mlajše fante sprostil,« je prepričan Rivaldo, udarni član ekipe Brazilije (ob njem pa Ronaldinho in Ronaldo), ki je postala svetovni prvak leta 2002 na Daljnem vzhodu.


Ne razume Zidana in njegovih načel


»Prav obratno kot Koeman počno Zinedine Zidane in resnično ga ne razumem. Zidane je rezultatsko breme takoj naložil na hrbte fantov, kakršni so Federico Valverde, Rodrygo in Vinicius Junior. Posledično ti fantje ne zdržijo pritiska in začnejo početi stvari, ki naj jih ne bi počeli,« je zatrdil Rivaldo in podkrepil svojo trditev.

Ronald Koeman po mnenju Rivalda modro varuje mlade fante pred prevelikim rezultatskim pritiskom. FOTO: Pau Barrena/AFP
Ronald Koeman po mnenju Rivalda modro varuje mlade fante pred prevelikim rezultatskim pritiskom. FOTO: Pau Barrena/AFP


»Prebral sem, da bo Vinicius kaznovan, ker je gledal v mobilni telefon med govorom Zidana. Takšne stvari ne rešuješ tako, da fanta prikrajšaš za igro, saj si s tem prikrajšal tudi sebe in klub. Če že, bi ga moral denarno kaznovati, še prej pa se z njim pogovoriti,« je še dodal Rivaldo.

Brazilec je zatrdil, da je Andre ter Stegen najboljši vratar v zgodovini Barcelone (odlično igra tudi z nogo) in da bi lahko Ousmane Dembele postal eden nosilcev Barçine igre, če bi se le povsem osredotočil le na igranje nogometa.

Preberite še:

Komentarji: