Mariborčani so napolnili mrežo Goričanov

Štirje goli vijoličnih, Koper je po nizu treh tekem brez zmage ugnal Domžale.
Fotografija: Mariborski nogometaši so se veselili gladke zmage v Novi Gorici. FOTO: Sobota.info
Odpri galerijo
Mariborski nogometaši so se veselili gladke zmage v Novi Gorici. FOTO: Sobota.info

Nogometaši Kopra so v prvi tekmi 7. kola državnega prvenstva prekosili Domžale z 2:0. Po nizu treh nastopov brez zmage so le osvojili vse tri točke, vnovič pa je je bil glavni junak Nardin Mulahusejnović, ki je dosegel oba zadetka. V drugi tekmi dneva je Maribor prepričljivo zmagal na gostovanju v Novi Gorici s 4:0.

Novogoričani in Mariborčani so odigrali 98. medsebojni ligaški obračun in že v prejšnjih je bila precej uspešnejša ekipa v vijoličnih dresih. Tudi danes je bilo tako, posledično pa se nadaljuje goriški niz brez zmage proti Mariboru, ki se je začel avgusta 2016. Maribor je s tretjo zmago vsaj začasno skočil na drugo mesto na lestvici, Gorica, ki je odpor nudila bolj ali manj le v prvem polčasu, pa ostaja zadnja.
 

Štirje goli, štirje strelci


Mariborčani so prešli v vodstvo že 16. minuti, ko je po kotu Roka Kronavetra z leve strani z glavo zadel Nemanja Mitrović. Aleksandar Bjelica je na drugi strani poskusil s slabih 20 metrov z leve strani in žogo poslal malo mimo vrat, v 38. minuti pa je pri Mariboru od daleč zgrešil Kronaveter. Malce zatem je previsoko meril Jasmin Mešanović.

V 62. minuti so Štajerci le podvojili prednost. Rudi Požeg Vancaš je prišel do strela z roba kazenskega prostora malce z leve strani in žogo ob nasprotni vratnici poslal v mrežo. Prednost Maribora je še narasla v 75. minuti, ko je Kronaveter izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil vratar Darko Marjanović, ko je podrl Mešanovića. V 84. minuti so gosti še četrtič zadeli, ko je Požeg Vancaš borbeno žogo obdržal v igrišču in jo v padcu poslal pred vrata Gorice, kamor je pritekel Denis Klinar in z glavo zatresel mrežo.

Domžalski nogometaši so se poraženi vrnili iz Kopra. FOTO: NK Domžale
Domžalski nogometaši so se poraženi vrnili iz Kopra. FOTO: NK Domžale

 

Mulahusejnović v 26. in 52. minuti


Domžalčani, ki so pogrešali Arnela Jakupovića, Tilna Klemenčiča, Tončija Mujana, Mattiasa Käita in Svena Šoštariča Kariča, so doživeli drugi poraz na zadnjih treh tekmah in zdaj za točko zaostajajo za današnjim tekmecem, ki se je odločneje lotil dvoboja. Dvakrat je zagrozili v deveti minuti, v 16. minuti pa se je v ugodnem položaju za neoviran strel znašel Marko Pejić, a je zgrešil z leve strani.

Deset minut pozneje je Senijad Ibričić naredil napako ob podaji, do žoge je prišel Dare Vršič, ki jo je nato oddal samemu Nardinu Mulahusejnoviću, ta pa je s 13 metrov dosegel svoj četrti gol v sezoni. V 34. minuti je do strela po protinapadu prišel Bojan Knežević, a je bil premalo natančen. Zato pa je bil v 52. natančnejši in srečnejši Mulahusejnović, potem ko je v mrežo iz bližine pospravil odbito žogo po podaji Maksa Barišića z leve strani. Koprski napadalec je s tem prevzel prvo mesto na lestvici strelcev.

V 56. minuti je imel Pejić izjemno priložnost za 3:0, ko je iz bližine sprožil z glavo, Grega Sorčan pa je preprečil veselje koprskemu nogometašu. Do konca z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na obeh straneh ni bilo več prave priložnosti, tako da so se polnega izkupička veselili Primorci.

   

Preberite še:

Komentarji: