Krizni sestanek z Uefo zaradi kaosa v Parizu

Francoska vlada noče, da bi se zmeda s finala lige prvakov ponovila na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.
Fotografija: Liverpoolovi navijači niso mogli pravočasno na štadion, ker so nekateri imeli poarejene vstopnice. FOTO: Thomas Coex/AFP
Odpri galerijo
Liverpoolovi navijači niso mogli pravočasno na štadion, ker so nekateri imeli poarejene vstopnice. FOTO: Thomas Coex/AFP

Evropska (Uefa) in Francoska nogometna zveza (FFF), pristojne lokalne oblasti ter pariška policijska uprava bodo danes na kriznem sestanku obravnavali stanje na sobotnem finalu lige prvakov v Parizu.

Nova francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Castera je dejala, da želijo na ta način zagotoviti, da se kaos, ki je zaznamoval finale lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom, ne ponovi. Tudi zato, ker bo Pariz leta 2024 prireditelj olimpijskih iger.

»Prioritetno moramo ugotoviti, kaj natanko je šlo narobe. Iz tega se želimo naučiti pomembno lekcijo, saj nočemo, da bi se kakšen podoben dogodek ponovil kadarkoli v prihodnosti,« je poudarila ministrica.

Uefa, katere predsednik je Aleksander Čeferin, je sinočnji kaos pri vstopu na štadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov, ki se je začel z več kot polurno zamudo, pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoska policija je medtem v prvem odzivu sporočila, da je aretirala 68 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih. Real Madrid je zmagal z 1:0.

Preiskavo so zahtevale tudi britanske oblasti. »V interesu vseh vpletenih je, da ugotovimo, kaj se je zgodilo, in se iz tega nekaj naučimo,« je dejala britanska ministrica za šport in kulturo Nadine Dorries in pozvala, naj zaradi zaskrbljujočega dogajanja ob tekmi Uefa opravi temeljito preiskavo.

Preberite še:

Komentarji: