Juventus zakuhal bitko, Kurtić nemočen na obisku pri Iličiću

Derbi italijanskega prvenstva bo zvečer, ko bo Juventus gostoval v Milanu.
Fotografija: Italijanski napadalec Federico Chiesa (v črno-belem) je dvakrat matiral Milanovega vratarja Gianluigija Donnarummo. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Italijanski napadalec Federico Chiesa (v črno-belem) je dvakrat matiral Milanovega vratarja Gianluigija Donnarummo. FOTO: Miguel Medina/AFP

Derbi 16. kola italijanskega nogometnega prvenstva je pripadel Juventusu, ki je zmagal na gostovanju v Milanu. Vodilni klub serie A ni vodil niti v enem trenutku te italijanske klasike, ki letos praznuje 120-letnico prvega snidenja Milana in Juventusa. Cristiano Ronaldo je igral vso tekmo, toda gole so zabijali drugi.

Vodilni kvartet klubov po zmagi stare dame s 3:1 (Chiesa 2, McKennie; Calabria) loči le sedem točk, toda Juventus ima tekmo manj kot Milan, Inter in Roma, zato tekmece teoretično ločijo le štiri točke razlike. Do konca bo gotovo napeto, zanimivo pa bo že konec tedna, ko se bosta v nedeljo v Rimu pomerila Roma in Inter.


Iličić vnovič prispeval podajo za gol


Nogometaši Atalante so zanesljivo premagali Parmo s 3:0 (1:0). Slovenski reprezentant Josip Iličić je za domačo zasedbo iz Bergama igral do 58. minute in prispeval podajo pri prvem golu kolumbijskega napadalca Luisa Muriela v 15. minuti.

Atalanta je zanesljivo premagala tudi Parmo, Josip Iličić je igral slabo uro. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Atalanta je zanesljivo premagala tudi Parmo, Josip Iličić je igral slabo uro. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP


Za Atalanto sta zadela še Murielov rojak Duvan Zapata v 49. in Nemec Robin Gosens v 61. minuti. Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je odigral celotno tekmo za osmoljence današnje tekme na stadionu Gewiss v Bergamu.


Spodrsljaj Handanovićevih v Genovi


Interju je načrte prekrižala Sampdoria, ki je slavila z 2:1. Samirja Handanovića je najprej presenetil soigralec Antonio Candreva, ki je avtogol dosegel v 23. minuti, na 2:0 pa je 13 minut kasneje povišal v Španiji rojeni Senegalec Keita Balde.

Genoa je v Reggio Emilii klonila z 1:2 proti Sassuolu. Za gostitelje sta zadela Francoz Jeremie Boga v 52. in Giacomo Raspadori v 83. minuti, edini gol za gostujočo ekipo pa je prispeval Uzbekistanec Eldor Šomurodov v 64. minuti. Miha Zajc je igral do 82. minute.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: